Kayseri şehidini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri şehidini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 15:17

ADIYAMAN’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı 22 yaşındaki Müsellim Ünal için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende gözyaşlarını tutamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu topraklarda, bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Bedeli ne ise ödemeye hazırız. Ama bu bedelin karşılığı olarak her hangi birileri, bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin birbirine düşman kılınacağını; kan, kardeş kavgaları düşünüyorsa onlar da bilsinler ki her bedeli öderiz ama onlara izin vermeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Adıyaman’ın merkezi bağlık Kömür Beldesi yakınlarındaki kırsal kesimde dün teröristlerin açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morgunda yapılan otopsinin ardından sabah saatlerinde son kez helikopterle görev yaptığı Adıyaman’a getirildi. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’nda şehit Ünal için tören düzenlendi. Törene Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Ali Şeker ve Nurettin Demir ile diğer ilgililer katıldı. Şehit Ünal’ın özgeçmişinin okunduğu törende saygı duruşunda bulunularak İl Müftüsü Ali Öztürkçü tarafından dua edildi.

Haberin Devamı

Kayseri şehidini uğurladı

"BEDRİN ASLANLARIYLA BİRLİKTE HAŞROLACAK"

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, tüm şehitleri gönül borcuyla andığını belirterek, şöyle dedi: "Bugün burada bir kahramanın huzurunda konumlanmış durumdayız. Büyük milletler, tarihte büyük başarılarla birlikte yaptıkları büyük fedakarlıklarla var olmuşlardır. Milletimizin bu topraklardaki mevcudiyeti de, tek tek milletimizin fertlerinin gerektiğinde canını ve her şeyini feda etmesiyle mümkün olabilmiştir. Bu vesileyle kadim tarihimizden bu yana bu toprakları bize vatan olarak bırakmak için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin.

Bugün huzurunda bulunduğumuz bu şehit kardeşimiz bize birçok şeyi hatırlatıyor. Her şeyden önce bu fedakarlıkların en yücesini, makamların en yücesi olan şehitliği hatırlatıyor. Yüz sene önce bu topraklarda Çanakkale Savaşı’nda ya da Sarıkamış’ta kimileri soğuktan donarak, kimileri bir adım ötesindeki şehitliğe doğru kahramanca yürürken bugün huzurunda bulunduğumuz Müsellim kardeşimizle aynı makamdır. Yüceler yücesi bu makam, Çanakkale şehitleri için hani Bedrin aslanlarıyla mukayese eder, Mehmet Akif Ersoy; aynen Müsellim kardeşimiz de Bedrin aslanlarıyla birlikte haşrolacaktır. Bizim geleceğimizin ne olacağı, akıbeti hayrola diye hep dua ederiz ama şehitlerimizin rahmetle akıbetleri bellidir. Onların akıbeti cennettir, onların akıbeti Hz. Muhammed’ın yanı başıdır. Biz de vatan hizmetini yürütürken hep o makama ulaşmak için dua ederiz. Allah bizleri, şehitlerimizin yanında haşrolacak kadar bu makama layık olanlardan eylesin."

Haberin Devamı

Kayseri şehidini uğurladı

’BİZLER 78 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Başbakan Davutoğlu, 78 milyonun kardeşliği içi çalıştıklarını ancak bunu bozmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini ifade ederek şöyle devam etti: "Bir taraftan ailesinin acısını, hüznünü, yüreğini anlıyoruz ama diğer taraftan da diğer bütün şehitlerimiz gibi Müsellim kardeşimize de gıpta ediyoruz. Çünkü müftü efendimizin okuduğu ayeti kerimede de söylendiği, vurgulandığı gibi ’Rabbimizin buyurduğu gibi şehitler yaşarlar.’ Bizler onları ölü zannederiz ama onlar hayattadırlar. Onlar görürler, bizlerin anlamadığı, ama mutlaka bizim burada bizden de haberdarlardır.

Haberin Devamı

Rahmetli şehidimize hitaben diyorum ki; o bize hem şehitlik makamının önemini ve ruhiliğini hatırlatıyor, hem de üzerimize düşen vazifeleri. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şahadeti üzerinde korumak için ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ebediyen korunacaktır. Hangi görevde olursak olalım, onları hiç bir zaman unutmayacağız. Çanakkale Savaşı’nda, Sarıkamış dağlarında şehit olanlar, dışarıdan gelen işgalcilere karşı, müstevlilere karşı vatan toprağını korudular. Bu şehit kardeşimiz ise, doğrudan gelmeyen yabancı müstevlilerin dolaylı maşalarına karşı bu toprağı korudu. Bu dolaylı maşalar da bilsinler ki, bölücü terör örgütü de, arkasındaki güçler de bilsinler ki, 78 milyonun son ferdine kadar bu şehidimizin üstüne örttüğü şu al bayrağı bu semalarda ebediyen dalgalandırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz. Ama bir tarafta Suruç’taki terör saldırısı, diğer tarafta Adıyaman’dan gelen şehadet haberi, yüreğimizi dağladı."

Kayseri şehidini uğurladı
'Oğlum kolumu kanadımı kırdın'

Haberin Devamı

’TSK’NIN GÜCÜ MİLLETİMİZİN TEMİNATI, GÜCÜ VE GÜVENCESİDİR’

Başbakan Davutoğlu, teröre izin vermeyeceklerini de vurgularken al bayrağın semadan inmesine ve ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bu topraklarda, bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Bedeli ne ise ödemeye hazırız. Ama bu bedelin karşılığı olarak her hangi birileri, bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin birbirine düşman kılınacağını; kan, kardeş kavgaları düşünüyorsa onlar da bilsinler ki her bedeli öderiz ama onlara izin vermeyiz.

Haberin Devamı

Kayseri şehidini uğurladı

Aziz şehidimizin değerli ailesine hitaben diyorum; sizler büyük emeklerle, helal süt ile büyüttüğünüz bu şehidimizi cennete uğurlarken, rahmanın huzuruna uğurlarken bilin ki sizlerin evladı bizim evladımızdır. Sizlerin acınız, acımızdır. Kendi evladımızı uğurluyoruz. Her bir aile, baba bunu bugün Türkiye’de yürekten hissediyor ve acınızı paylaşıyor. Aileniz ailemizdir, acınız acımızdır. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi şehitlerimizin emanetini bundan sonra da koruma konusunda da kararlıyız. Allah şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu emaneti koruyanlardan eylesin. Şehitlerimizin makamını cennet eylesin, bizleri de o makama yürüyenlerden eylesin. Şehidimizin ruhu şad olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ailemizin başı sağ olsun. Silah arkadaşları Müsellim kardeşimizin emanetine sahip çıkmak en ulvi görevinizdir. TSK’nın gücü milletimizin teminatıdır, gücü ve güvencesidir."

Kayseri şehidini uğurladı

DAVUTOĞLU DA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit Ünal’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından gözyaşları arasında askerlerin omzunda taşındı. Askerler şehit tabutunu taşıdıkları sırada Başbakan Davutoğlu da gözyaşlarını tutamadı. Ailesinin tek çocuğu olan şehit Ünal’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere gözyaşları arasında memleketi Kayseri’ye gönderildi.

Kayseri şehidini uğurladı

KAYSERİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Adıyaman’da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Skorksky tipi helikopter ile mahalle meydanına getirilen şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak son kez baba evine götürüldü. Burada şehidin son kez yüzünü gören yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehidin naaşı daha sonra tekbirler eşliğinde cenaze arabası üzerinde namazın kılınacağı mahalle meydanına getirildi. Vatandaşlar da ‘kahrolsun PKK’ ve ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile cenaze aracını takip etti.

Develi ilçesine bağlı Kulpak Mahallesi meydanında kılınan cenaze namazına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Kemal Tekden, MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız burada, ayakta durmakta zorlanan şehidin babası Yusuf Ünal’ı teselli etti.

Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın cenazesi, cenazesi namazı kılındıktan sonra askerlerin omzunda defnedileceği Kulpak Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Müsellim Ünal burada defnedildi.

BAKMADAN GEÇME!