Kayseri’de ‘Kutlu Doğum’ gecesi izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de ‘Kutlu Doğum’ gecesi izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 10:21

KAYSERİ’de Radyolar Birliği tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dün akşam düzenlenen ‘Gül Gecesi’ne 15 bin kişi katıldı. Geceye katılanlar arasında kadınların çokluğu dikkat çekerken, bazı katılımcılar Peygamberin hayatı anlatılırken ve kendisini öven şiirler okunurken gözyaşlarını tutamadı.

Kentte yayın yapan ART FM, Arifan Radyo, Birlik FM, Şafak Radyo, Furkan FM ve Seyir FM’in oluşturduğu Radyolar Birliği’nce Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Gül Gecesi’, 7 bin 500 kişilik Kadir Has Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın başlamasına az bir zaman kala, tribünlerde yer kalmayınca katılımcılar, sahaya alındı. Saha da dolunca bazı davetliler, yanlarında getirdikleri hasırları sererek koridorlara oturdu, bazıları da ayakta kaldı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı programda, kadın ve erkekler karışık oturdu. Akşam vakti gelince, salonda ezan okunduktan sonra kadınlar mescitte, erkekler de koridorlara serdikleri hasırların üzerinde namazlarını kıldı.

KONUŞMALAR AĞLATTI

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan proğramda, Radyolar Birliği adına kürsüye çıkan Ahmet İlhan, artık bu salonların da dar geldiğini, daha büyük yerlerde buluşacaklarını söyledi. Kanal 7’de program yapan Ömer Döngeloğlu’nun Hz. Muhammed’i anlattığı konuşması sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Genç bir erkeğin de de gözyaşları içinde tekbir getirmesi dikkati çekti. Dursun Ali Erzincan’ın Nat-ı şerif (Hz. Muhammed’i öven ve anlatan şiirler) okuduğu, Mustafa Yılmaz’ın çeşitli ezgiler seslendirdiği gece de dualar edildi.

Bazı çocuklar da kalalık nedeniyle anne ve babasını kaybedince ağladı. Düzenleme Komitesi, kayıp çocukları platformun yanına getirerek, anne ve babalarını anons etti. Bir çok bebeğin annesinin kucağında uyuyup kaldığı program 3 saat sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!