Kayıp uçak yeniden aranmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp uçak yeniden aranmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 09:56

İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan havalandıktan sonra kaybolan özel uçağı arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Haberin Devamı

Önceki gün öğleden sonra Trabzon Havalimanından kalktıktan sonra Tebriz'e ulaşmadığı öğrenilen Sky Arrow 650T model uçağın bulunması için sivil savunma ve jandarma ekiplerince Çaykara ilçesine bağlı Sultanmurat Yaylası ve çevresinde yürütülen arama çalışmalarına akşam saatlerinde ara verildi.

Jandarma ve sivil savunma ekipleri, bu sabahtan itibaren çalışmalara yeniden başladı.

Bugünkü çalışmaların Çaykara ilçesinden Köprübaşı ilçesine doğru yürütüleceği bildirildi.

Ankara'dan İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere yola çıkan İngiltere vatandaşı Mihiael Newman ile Pakistan uyruklu B. Bhangoo'nun bulunduğu Sky Arrow 650T model uçak, yakıt ikmali yapmak üzere 10 Mayısta Trabzon Havalimanı'na inmişti.

Yakıt ikmalinin ardından hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle yola çıkamayan uçak, önceki gün öğle saatlerinde Tebriz'e gitmek üzere Trabzon'dan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Uçağın Tebriz'e ulaşmadığının Trabzon'daki yetkililere bildirilmesi üzerine Köprübaşı ve Çaykara ilçeleri ile Gümüşhane ve Bayburt ili sınırlarına yakın bölgelerde arama çalışması başlatılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!