Kayıp silahlarınızı bulduk, bizi öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp silahlarınızı bulduk, bizi öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AKP Milletvekili Egemen Bağış, PKK’lı teröristlerde bulunan ABD yapımı silahlar için, "İyi haber şu ki, kayıp silahlarınızı bulduk. Kötü haber ise şu: Bu silahlar bizi öldürüyor" dedi.

Washington Post Gazetesi’nde yer alan haberde, aniden artan PKK terör eylemleri ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen Ermeni tasarısı çerçevesinde iki ülke arasındaki gelişmeler anlatıldı. Gazete, Egemen Bağış’ın, Kuzey Irak’a operasyonu kastederek, "PKK meselesinin Ermeni karar tasarısıyla bir ilgisi bulunmuyor. Bu bizim için açık bir tehdit. Bıktık artık. Ermeni hakareti de son damla oldu" dediğini de yazdı.

BİZİMKİLER MEŞGUL

Aniden Ankara’yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ve "Pentagon’un üç numaralı adamı" Eric Edelman’ın, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenlememesi için "yoğun" çaba harcadığı haberde ifade edildi.

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman ise ABD’nin neden PKK’ya karşı harekete geçmediğini anlatırken, Amerikan güçlerinin tamamen meşgul ve Kuzey Irak’ın da istikrarlı olduğunu belirtti. Grossman, ABD Yönetimi içindeki bazı kesimlerde Kürtler’e çok sempati duyulduğunu ve 1 Mart tezkeresinin etkilerini de hatırlattı.

SORUN AÇIK ÇEK

Lehigh Üniversitesi’nden Henri Barkey, ABD’nin "bir kereye mahsus" operasyona izin vereceğine emin olduğunu, ancak bir operasyonun Iraklı Kürtler ile savaş başlatacağını savundu. Barkey, "Herkes biliyor ki tek operasyon sorunu çözmez. Türkler istediklerini yapmak için açık çek istiyor. Sorun da bu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!