Kayıp şehidin cenazesini arama çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp şehidin cenazesini arama çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 14:08

Hakkari-Çukurca karayolunda önceki gün meydana gelen patlamada şehit düşen 4 askerden biri olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesini arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Oğul köyü yakınlarında 2 gün önce saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlamada 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılırken, şehit askerden 3’ünün cenazesine ulaşıldı. Şehit 3 askerin cenazesi memleketlerine gönderilirken, şehit olduğu belirtilen İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesine ise ulaşılamadı. Oğul köyü yakınında ve Zap Deresi’nde 2 günden beri çok sayıda asker, korucu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve köylülerin katılımıyla arama çalışması yapılıyor.

DAĞLARDA DA ARANIYOR

Arama çalışmaları, Zap Deresi’nin etrafındaki dağlarda da sürdürülüyor. Tüm aramalara rağmen halen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesine rastlanmazken, patlamanın meydana geldigi yerde Karayolları ekipleri de oluşan çukuru kapattı. Patlama bölgesinde bulunan ve zırhlı araca ait olduğu belirtilen bir tekerlek ile patlama bölgesine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bile asfalt parçalarına rastlanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

MAYINLI SALDIRIDAN KURTULMUŞTU

Öte yandan, patlamada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin, askeri birliğin geçişi sırasında yolda dedektörle mayın taraması yapan askerlerden biri olduğu belirtildi.
Şehidin, yaklaşık 28 gün önce Hakkari-Van karayolunda meydana gelen ve iki askerin şehit olduğu mayınlı saldırıdan yaralı kurtulduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!