Kayıp İngiliz turist bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp İngiliz turist bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 09:35

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kayıp olan İngiliz turist 45 yaşındaki Michael Dowson, ormanlık alanın yakınındaki bir plajda oturuken bulundu. 10 gün boyunca ormanlık alanda dolaşan Dowson, yaşamını ot, yılan ve kaplumbağa yiyerek sürdürdü.

Haberin Devamı

Marmaris'e bir süre önce tatile gelip beş yıldızlı bir otele yerleşen İngiliz Micheal Dowson, 10 gün önce ortadan kayboldu. Uzun süredir otele uğramayan Dowson'un akıbetinden şüphelenen otel görevlileri, durumu polise bildirdi. Harekete geçen Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, ilçeyi didik didik aradı, İngiliz turistin izini sürdü.

Michael Dowson'a ulaşamayan polis ekipleri, İngiltere'deki ailesiyle irtibata geçti. Ailesi, kayıp Dowson'un askerliğini komando olarak yaptığını, ülkesinde, yanına hiçbir şey almadan iki kez, birer hafta süreyle, 2009 yılında tatile gittiği Tayland'da da kaldığı beş yıldızlı otelden ayrılıp ormanlık alanda 4 gün boyunca yaşadığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis ekipleri, AKUT üyeleriyle çevreyi iyi bilen avcılardan destek istedi.

Haberin Devamı

AKUT VE AVCILAR DA ARADI
AKUT ile Avcılar ve Atıcılar Marmaris Derneği üyesi 23 gönüllü dün İngiliz turisti bulmak için, kaldığı 5 yıldızlı otelin arkasındaki ormanlık alanda aramaya yaptı. Ancak tüm aramalara karşın sonuç alınamadı.

Cumhuriyet Caddesi'nde bugün saat 00.30 sıralarında devriye gezen polis ekipleri, ormanlık alanın yakınındaki bir plajda kayıp olan İngiliz Michael Dowson'u otururken buldu. Ekip otosuna bindirilen Dowson, kaldığı otole götürüldü. Çağrılan sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından, duş alıp temizlenen Dowson, İngiliz Konsolosluğu'ndan bir temsilci ve doktor eşliğinde Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. İfadesi alınan Dowson, götürüldüğü Özel Ahu Hetman Hastanesi'nde tedaviye alındı.

OT, ÇİĞ YILAN VE KAPLUMBAĞ YEDİ
10 gün boyunca ormanla kaplı dağlık alanda üzerinde kapri, tişört, İsveç Bıçağı ve dağcı ayakkabısıyla dolaşan Dowson'un, çeşitli otlar, çam reçinesi ile çiğ olarak küçük yılan ve kaplumbağ yiyerek hayatta kaldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!