Kayıp hayvanlar mikroçiple bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp hayvanlar mikroçiple bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 15:37

ABD'de havyanseverler, kedi ya köpeklerinin kaybolmaması için bilgisayar teknolojisinden yararlanıyor. Ev hayvanlarının deri altına yerleştirilen pirinç tanesi kadar küçük mikroçiplerde hayvana ve sahibine ilişkin kimlik bilgileri yer alıyor.

Haberin Devamı

CNN'nin internet sitesinde yer alan haberde, ülkede son birkaç yıl içinde milyonlarca evcil hayvana mikroçip takıldığı belirtiliyor. Kedinin ya da köpeğin kimliğini belirten geleneksel tasmaların yerini alan mikroçipler sayesinde binlerce kayıp hayvan kısa sürede sahiplerine kavuşuyor.

Mikroçip taşıyan kayıp bir kedi ya da köpek bulunduğunda veteriner kliniğindeki elektronik tarayıcılardan geçiriliyor ve veri tabanındaki kimlik bilgilerine ulaşılıyor.

Fiyatı yaklaşık 30 dolar olan mikroçip takıldığında kedi ya da köpek, üye sayısı milyonları bulan bir kulübe de üye oluyor.

Aslında mikroçip teknolojisi 1980'li yıllardan beri hayvanlar için kullanılıyor ancak yaygın olarak kullanımı 1990'ların sonlarına rastlıyor.

Mikroçip teknolojisinin insanlar için de kullanılması bilim dünyasında tartışılyor. Bu çiplerde kişinin kimlik bilgilerinin yanısıra sağlık durumuyla ilgili bilgilerin de bulunmasının acil bir durumda kişiye yapılacak müdahaleyi kolaylaştıracağı iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!