Kayıp çocuklar film gibi operasyonla kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp çocuklar film gibi operasyonla kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 09:42

İstanbul’da kaçırıldığı iddia edilen 3‘ü kız 5 çocuk, Muğla’da nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. Çocukları kaçırdığı iddia edilen cezaevi firarisi ve cinayet hükümlüsü H.E. gözaltına alındı. H.E.'nin çocukları sahte pasaportla yurtdışına çıkarmaya çalışacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Çocuklar Büro Amirliği ekipleri, 19 Nisan’dan bu yana kayıp olan 5 çocuğun bulunması için soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından çocukların cezaevi firarisi ve cinayet hükümlüsü H.E. tarafından kaçırıldığı bilgisine ulaşıldı. Kayıp çocukların ailelerinin müracaatı üzerine harekete geçen ekipler, Salı gününden itibaren kayıp olan Ç.E. (16), H.G. (17), E.N.Ç. (16), E.E. (16) ve A.S.E.'yi (17) bulmak için 5 kişilik özel bir ekip kurdu. Çocukların kaybolduğu Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde yapılan güvenlik kamerası çalışmaları sonucunda, kayıp çocukların cezaevi firarisi ve cinayet zanlısı olduğu öğrenilen H.E. ile birlikte Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ne gittikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA KURULAN ÖZEL EKİP MUĞLA’DA OPERASYON DÜZENLEDİ
İstanbul’da kurulan 5 kişilik özel kayıp çocukların nerede kaldığını bulmak üzere Muğla’ya gitti. Muğla’da yapılan çalışmalar neticesinde kayıp çocukların Marmaris ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde bulunan bir pansiyonda kaldıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler dün akşam saatlerinde çocukların bulunduğu pansiyona operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucunda 3’ü kız 5 çocuk ailelerine teslim edilmek üzere gözetim altına alındı. Kayıp çocukları kaçırdığı iddia edilen cezaevi firarisi ve cinayet hükümlüsü H.E. ise gözaltına alındı.

Haberin Devamı

SAHTE PASAPORT İLE ÇOCUKLARI YURTDIŞINA ÇIKARMAYA ÇALIŞMIŞ

Gözaltına alınarak Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cezaevi firarisi Hüseyin E'nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, Hüseyin E'nin çocukları kandırarak ailelerinden yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyası aldırttığı tespit edildi.
Öte yandan, pansiyonu 3 aylığına kiraladığı öğrenilen şüphelinin, çocuklara sahte pasaport hazırlatarak yurt dışına çıkmayı planladığı iddia edildi. Kurtarılan çocukların ailelerinin Muğla'ya hareket ettikleri, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!