Kayıp çocuklar balıkçı barınağında bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp çocuklar balıkçı barınağında bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 16:10

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 4 gündür kayıp olan ikisi de 10 yaşında olan sınıf arkadaşları Emrah Sarı ile Onur Kumaz, balıkçı barınağında bulundu. 2 çocuk, anne ve babalarının ilgisizliği nedeniyle evden kaçtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi akşamı, ilçe merkezindeki Hatip Caddesi'nde buluşan Atatürk İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Emrah Sarı ile Onur Kumaz'dan bir daha haber alınamadı. Aynı mahallede oturan çocukların aileleri, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. 2 çocuk, polisin yaptığı araştırma sonucunda dün akşam saatlerinde Bozhane Mevkii'ndeki balıkçı barınağında otururlarken bulundu.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürülen çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen çocuklar, ilk ifadelerinde, anne ve babalarının ilgisizliği nedeniyle evden kaçtıklarını söyledi. Onur Kumaz'ın, daha önce de birkaç defa evden kaçtığı tespit edildi. 2 çocuğun, geceleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki Öğretmenevi inşaatı ile kapalı otoparklarda yattıkları, gündüzleri ise daha çok internet kafelerde vakit geçirdikleri, karınlarını da lokantalardan yemek isteyerek doyurdukları belirlendi. Aileleri bilgilendirilen 2 çocuk, Emniyet'teki işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Çocuklarının hayatlarından endişe eden aileler ise rahat bir nefes aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!