'Kayıp avcısı' kayıp çocuğun ailesini üzdü

Güncelleme Tarihi:

Kayıp avcısı kayıp çocuğun ailesini üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 17:08

İzmir'de yaklaşık 4,5 aydır kayıp olan İlayda Taşçı'nın ailesine telefon ederek, çocuğun yerini bildiğini söyleyen kişinin verdiği bilgiler üzerine operasyon başlatıldı. Operasyonlarda, çocuğun izine rastlanamadı.

Kayıp İlayda Taşçı için sürdürülen aramalara rağmen, bugüne kadar herhangi bir ipucuna rastlanamazken, dün akşam saatlerinde aileye gelen bir telefon, jandarmayı harekete geçirdi. Baba Saim Taşçı'yı arayan kişi, İlayda'nın yerini bildiğini söyleyerek, güvenlik güçlerinin haberi olmadan Basmane semtindeki bir otele gelmelerini istedi.

Ailenin durumu bildirmesi üzerine ekipler otel çevresinde önlem alırken, baba da kendisini arayan kişiyle buluştu. Buluşmanın ardından jandarma, üzerinde M.A. adına düzenlenmiş ve sahte olduğu sanılan kimlik çıkan kişiyi gözaltına aldı.

Kendisini “kayıp avcısı” olarak tanıtan ve “İlayda'nın yerini söyleyene ödül verileceği” yönünde basında çıkan haberler üzerine aileyi aradığını söyleyen kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alınarak sorgulandı.

Zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda, Manisa'nın Salihli ilçesi Durasıllı köyünde iki eve baskın düzenleyen jandarma, evlerde İlayda ile ilgili bir bulguya rastlayamadı.

Gözaltındaki kişinin sorgusunun sürdüğü, kayıp çocukla ilgisinin bulunup bulunmadığının araştırıldığı bildirildi.
Çocuklarının bulunabileceği ihtimaliyle operasyonun sonucunu heyecanla bekleyen Taşçı ailesi ise İlayda'dan haber çıkmaması üzerine hayal kırıklığı yaşadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!