‘Kayınpederimi ben öldürmedim’

Güncelleme Tarihi:

‘Kayınpederimi ben öldürmedim’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 11:51

ADANA’da kendisinden boşanmak isteyen eşinden intikam almak için kayınpederi 57 yaşındaki Hasan Davut İnancı’yı namaz çıkışı cami önünde kurşunlayarak öldürdüğü, eşi ve eşinin ailesini de ölümle tehdit ettiği iddia edilen 24 yaşındaki Akar Menkü, yaklaşık 3 yıl kaçtıktan sonra yakalanıp yargılandığı mahkemede suçlamayı kabul etmedi.

Toros Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki M.M., 4 yıl önce bir dershaneye giderken Akar Menkü tarafından kaçırılıp, tecavüze uğradı. Tutuklanan Menkü, ‘Zorla ırza geçmek’ suçundan yargılandığı Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde evlenmek şartıyla tahliye edildi, kaçırdığı M.M.’nin evliliği kabul etmesi üzerine ceza almadı. Ancak, evlilik sonrası eşinden sık sık dayak yiyen M.M., babaevine dönüp, boşanma davası açtı. Bunu öğrenen Akar Menkü de, “Boşanırsan sevdiklerini tek tek gözünün önünde öldürür, en son da seni öldürürüm” tehdidinde bulundu, eşinin boşanmaktan vazgeçmemesi üzerine, 8 Ekim 2005’de eşini ve kayınvalidesi 57 yaşındaki Güllü İnancı’yı bıçakla, kayınbiraderi 19 yaşındaki Serdar İnancı’yi ise tabancayla yaraladı. İddiaya göre, 10 Ekim 2005’de de kayınpederi Hasan Davut İnancı’yı teravih namazı çıkışı cami önünde tabancayla öldürdü.

Kaçtıktan yaklaşık 3 yıl sonra İzmir’de yakalanıp tutuklanan Menkü Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmaya başladı. Menkü, suçlamayı kabul etmeyerek, “Kayınpederimi ben öldürmedim” dedi. Mahkeme hakiminin, “Öldürmediysen neden bu zamana kadar kaçtın? Eşini ve ailesini neden ölümle tehdit ettin?” soruları üzerine ise Menkü, “Kayınbiraderimi yaraladığım için kaçmıştım. İstanbul’a ardından İzmir’e gittim. Telefonda karşılıklı hakaretlerimiz, tehditlerimiz olmuştur. Ben de karşılık verirken tehdit etmişimdir” diyerek kendini savundu. Avukatı da, cinayeti Menkü’nün işlediğine dair delil olmadığından müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

Duruşmaya katılan M.M. ile annesi G.İ., düşmanlarının olmadığını, kendilerini yaralayan Akar Menkü’nün cinayeti işlediğini iddia edip en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Menkü’nün tutukluluğunun devamına karar verirken duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!