Kaybolan turist 20 saat sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan turist 20 saat sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 18:37

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanda kaybolan Amerikalı turist, yaklaşık 20 saat sonra bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, eşiyle Fethiye'ye tatile gelen 70 yaşındaki Amerikalı Hayt Holmes Neilson, dün akşam saatlerinde eşi Nenacy Neilson ile yemek yedikten sonra, Kayaköy'den Ölüdeniz'e “Likya yolunu” takip ederek gitmek istedi.

Hayt Holmes Neilson'un otele dönmemesi üzerine Nenacy Neilson, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Sabaha kadar Kayaköy'den Ölüdeniz'e kadar çam ormanlarıyla kaplı makilik alanda yaşlı turisti arayan jandarma ekiplerinin çalışmaları sonuçsuz kaldı.
Sabah erken saatlerde Fethiye Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanı Yalçın Urlu komutasındaki jandarma ekipleri, Marmaris AKUT ekibinden de destek alarak, Amerikalı turisti kaybolduğu ormanlık alanda aramaya devam etti.

Amerikalı turist, Marmaris AKUT ekibince, Likya Yolu üzerindeki Yavansu mevkisinde, kaybolduktan yaklaşık 20 saat sonra bulundu.
Ekipler, oldukça yorgun görünen, bir ayağı çıplak, pantolonu yırtılmış turiste su ve yiyecek verdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüşün ardından bir restorana getirilen Amerikalı turist, burada eşi Neancy Neilson ile buluştu. Çiftin buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Hayt Holmes Neilson, daha sonra jandarmaya gece boyunca yaşadıklarını anlattı.
ABD'li turist, 40 yıldır dağcılık yaptığını belirterek, “Yürüyüş sırasında yol karanlık olduğu için işaretleri kaybettim. Gece olunca çok korktum. Beni bulmak için yoğun çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırılan Neilson, sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!