Kaybeden gitsin

Güncelleme Tarihi:

Kaybeden gitsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 01:37

Başbakan Davutoğlu, İngiltere’de seçimi kaybeden 3 partinin liderlerinin istifa etmesini örnek göstererek muhalefete, “Hatay’dan meydan okuyorum, seçimi kazanamazsam 8 Haziran’da istifa ederim. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş diyebiliyor mu? Bak İngiltere’de seçimi kaybeden parti liderinin üçü de gitti. Bahçeli 12, Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti hâlâ yerindeler” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, dün Hatay ve Mersin mitinglerinde şunları söyledi:

NAZIM HİKMET’İN DEDESİNİ VERMEDİK

“Sultan Abdülhamit döneminde bize sığınan Polonyalılarla ilgili Sultan, ‘Tahtımı veririm devletime sığınanları vermem’ dedi. O sığınanlar arasında Nazım Hikmet’in dedesi de vardı. Reyhanlı karşısından gelen Türkmenleri de Arapları da, Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizi de Sünni, Nusayri de Müslüman da vermeyiz. Kim gelirse gelsin vermeyiz. Al bayrak gölgesindekilerin hepsi namusumuzdur. Kılıdçaroğlu Avrupa’da olsa yabancı düşmanı derler. Suriyelilere karşı bizim milleti tahrik ediyorlar.

ASGARİ ÜCRET PALAVRASI

Tahrikleri bitmiyor. 3 gün önce ‘Türkiye Suriye’ye yürüyecek’ dedi. 48 saat geçti girmedik değil mi? Bu kadar palavra olur mu? Bu CHP genel sekreterinin dediği ne kadar palavraysa Kılıçdaroğlu’nun asgari ücreti de o kadar palavra. Sözlerin hepsi de o kadar palavra. 2 gün içinde test etmek kolay. 2 günde palavra boşa çıktı. Millet iktidar vermez ya 23 Nisan gibi 48 saatliğine Kılıdçaroğlu’na memleketi versek batırır. ‘Bana 4 yıl verin yeter’ diyor. AK Parti hazineyi doldurdu, anlamı şu, ‘Ben hazineyi boşaltıp gideyim’ diyor. Bize 4 yıl yetmez. 2053’te de 2071’de de AK Parti farklı kişilerle, inancıyla, davasıyla bu yolun hizmetkârı olacak.

TÜRKİYE-SURİYE SINIRI KALMAYACAK

Gezi’de Hatay’da sokağa çıktılar. Abbasağa’da parkı yıkıp kafe yapıyor. Gezi eylemlerinin adresiydi, neden ses çıkmıyor? Millet biliyor yapanı da yıkanı da çalışanı da yatanı da biliyor. Biraz daha dinlesin Kılıçdaroğlu; ‘Bizim neden İsrail’de, Mısır’da, Suriye’de büyükelçimiz yok’ diyor. İsrail’de neden yok; Mavi Marmara’da 9 kardeşimizi katletti, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girdiler, Gazze’de çocukları öldürüyorlar. Biz Kudüs’ü işgal eden Mescid’i Aksayı işgal edenlerle dost olur muyuz? Biz olmayız. Suriye ile kendi halkına kimyasal silah kullanan zalim ile dost olur muyuz? Kılıdçaroğlu’nun vicdanı mühürlenmiş. Suriye halkının gerçek temsilcileri Şam’a oturduğunda Türkiye-Suriye sınır dahi kalmayacak, eşit halklar olarak geleceğe yürüyeceğiz. Mısır’da darbecilerle problemimiz var. Kılıçdaroğlu problem yapmaz, Türkiye’de de dünyada da darbeci o.

BURAYI BARIŞ VE HUZUR TOPRAĞI YAPACAĞIZ

Tayfur Sökmen’i rahmetle analım. CHP liste başı, Esed’e şarkı yazan adam. Tayfur Sökmen’in torunları Esed’e şarkı yazanlara oy verir mi?. Hatay hakkında haritalarında Esed zalimine şarkı yazanlara meydanı bırakır mısınız? Esed’e şarkı yazanlar Esed’in yanına gitsinler. Reyhanlı’da 52 canımızı aldılar. Arkasından Suriye rejimi çıktı. Buraya şiddeti kim bulaştırırsa ister DEAŞ, ister Esed ister PKK veya diğerleri biz sınırlarımızın her birini koruyarak barış ve huzur toprağı yapacağız.

İKTİDAR OLMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM

Buradan meydan okuyalım. Hatay’dan milletimizin huzurunda meydan okuyorum. 8 Haziran sabahı iktidar olamazsak istifa edeceğim. Kılıçdaorğlu, Bahçeli, Demirtaş diyebiliyor mu? Neden diyemiyorlar; iktidar olamayacaklarını biliyorlar da ondan. Bak İngiltere’de seçimi kaybeden parti lideri üçü de gitti. Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti, hâlâ yerinde. CHP, HDP ikiz kardeş oldular. Biri Türk Esed’i, biri Kürt Esed’i. Birbirlerinin eş başkanları. Biri ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyor, öteki de onu tekrar ediyor. HDP’nin de Markist Leninist geleneği var. Fransız Komünist Parti HDP’yi desteklemiş, eh yakışır. Destek gelse gelse oradan gelir.”

Haberin Devamı

Mitingde ilk kez Arapça şarkı

Haberin Devamı

AK Parti’nin seçim şarkısının Arapça versiyonu ilk kez bir miting alanında kullanıldı. Arap vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Hatay’da miting alanındakiler partinin Arapça seçim şarkısıyla coştu. Davutoğlu’nun konuşması sırasında ise miting alanını dolduranlar “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Bunun üzerine Davutoğlu konuşmasını keserek, “Buradan Cumhurbaşkanımıza selam gönderelim” dedi. Mitinge çok sayıda Suriyeli’nin de katıldığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!