Kayak merkezlerinde son durum

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde son durum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 12:33

Sezonu açan ve yılbaşı hazırlıklarını sürdüren kayak merkezlerinin birçoğunda kar kalınlıklarının yetersiz olması, rezervasyonları olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, bir süredir etkili olan lodos yüzünden kar kalınlığının 16 santimetreye düştüğü bildirildi.
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, 21 Aralıkta 60 santimetre kar bulunan oteller bölgesinde, kar kalınlığı bir süredir etkili olan lodos yüzünden 16 santimetreye geriledi.

Sıcaklığın 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş mesafesi yoğun sis nedeniyle zaman zaman 50 metreye kadar düşüyor.
Öte yandan, yılbaşına girerken yoğun ilgi gösterilen Uludağ'daki konaklama tesislerinde kar sıkıntısı yaşıyor.
Kar kalınlığı ve kalitesindeki düşüşle birlikte, yer yer açılan pistlerde toprak zeminin görüldüğü gözleniyor. Ancak, diğer pistlere göre daha az güneş gören ve da yüksek rakımlı “Fatin Tepe”deki 2 kayak pistinde, kar kalınlığının kayak yapmaya elverişli olduğu bildirildi.

ERCİYES

Son yağışlarla birlikte Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetre, yüksek kesimlerde ise 60 santimetre oldu.
Kayakevi yetkilileri, pistlerdeki karların sertleştirilip düzeltilerek kayak yapmaya uygun hale getirildiğini, Kayseri-Erciyes karayolundaki ulaşımda da bir sorun olmadığını ifade etti.

KARTALKAYA

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya'da ise kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı.
Yeni yılı Kartalkaya'da karşılamaya hazırlanan tatilciler, uygun kar kalınlığı nedeniyle pistlerde kayak yapmanın tadını çıkartırken, bazı bölgelerde ise karın olmaması dikkati çekti.
Kayak merkezinde bulunan otellerde doluluk oranı yüzde 98'e ulaştı. Bölgedeki otellerin yetkilileri, yeni yıla Kartalkaya'da tam dolulukla girileceğini ifade etti

DAVRAZ VE SAKLIKENT

Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde mavi pistteki kar kalınlığının kayak için elverişli olduğu bildirildi.
Isparta Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, birinci telesiyejdeki kar kalınlığının 5 santimetre, ikinci telesiyejdeki kar kalınlığının ise 35 santimetre olduğunu söyledi.
Yıldız, sadece ikinci telesiyejin bulunduğu bölgedeki mavi pistte kayak yapılabildiğini kaydetti.
Öte yandan, Davraz Sirene Oteli'nin çevresi için yılbaşı dolayısıyla suni kar üretildiği bildirildi.
Antalya'da bir kaç gündür havaların sıcak gitmesi nedeniyle Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki karların eridiği ve bu nedenle kayak yapılacak düzeyde kar bulunmadığı belirtildi.

KARTEPE

Kocaeli Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'de karlar tamamen eridi.
Kartepe'de kar olmamasına rağmen, tek konaklama merkezi olan beş yıldızlı Green Park Resort Kartepe Oteli'nin yeni yıla tam dolu olarak gireceği bildirildi.
Uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 18 kayak pisti bulunan Kartepe'de, kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde ilk etapta iki pistin açılacağı, karın yoğunluğuna bağlı olarak 10 pistin daha devreye alınacağı kaydedildi.

ATABARI

Artvin Valiliği'nce Mersivan Dağı'nda yaptırılan Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50 santimetre olduğu bildirildi.
Sezon açılışının 13 Aralık Pazar günü yapıldığını anımsatan Atabarı Kayak Merkezi yetkilileri, kayak merkezinde kar kalınlığının 50 santimetre olduğunu ifade etti.
Yetkililer, kayak merkezinde pistin kayak yapmaya elverişli olduğunu, havanın da açık ve güneşli olduğunu kaydetti.
Kayak merkezi yolunun araç trafiğine açık olduğu ve ulaşımda herhangi bir sorun bulunmadığı da bildirildi.

PALANDÖKEN

Önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.
Her yıl daha fazla turistin ilgisini çeken Palandöken'de, yılbaşı tatili hareketliliği yaşanırken, otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı, aralıklarla devam eden kar yağışının hem tatilcileri hem de otel işletmecilerini sevindirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer, dünyada birçok kayak merkezinin kar sıkıntısı yaşadığına dikkati çekerek, Palandöken'de ise pistlerin kayak yapmaya el verişli durumda olduğunu söyledi.
Yılbaşı tatili için gelenlere kayak yapma imkanı sunduklarını belirten Avşarer, “Pistlerimizin kar durumu gayet iyi ve kayak yapmaya elverişli durumda. Otelimiz de tamamen dolu. Yılbaşı dolayısıyla Palandöken'de büyük hareketlilik yaşanıyor” diye konuştu.

BAYRAKTEPE

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 60 santimetre olarak ölçüldü.
Yılbaşı tatili için gelen yerli ve yabancı turistler, Bayraktepe'de sarıçam ormanları arasında kayak yaparak karın keyfini yaşıyor.
Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.
Yılbaşı dolayısıyla Bayraktepe'de hareketliliğin arttığını ifade eden Eroğlu, “Bu sene daha fazla yerli ve yabancı turistin ilgisini görüyoruz. Kayak sezonu boyunca bu ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!