Kavgada kopan elini bırakıp kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Kavgada kopan elini bırakıp kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 16:38

Diyarbakır'da, kız kaçırma yüzünden çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada yaralanan 26 yaşındaki Salim Garbul, döner bıçağıyla kesilip kopan elini olay yerinde bırakıp kaçtı. Hastaneye götürülen Garbul’un elinin olmadığı görülünce, olay yerindeki polis ekiplerine bilgi verildi. Polisler, kopan eli bulup hastaneye yetiştirdi. Garbul’un sol eli, 8 saat süren operasyonla yerine dikildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 10 gün önce Yenişehir İlçesi Eskihal Mevkii’nde akraba olan 2 ailenin fertleri arasında kız kaçırma yüzünden çıkan tabancalı, bıçaklı, taşlı- sopalı kavgada Sezer Garbul, Mahsum Garbul ve İbrahim Garbul yaşamlarını yitirirken, 6 kişi de yaralandı. Olay sırasında döner bıçağıyla sol eli bileğinden kesilen Salim Garbul, kopan parçayı yerde bırakıp saldırganlardan kurtulmak için olaya müdahale eden polislerin aracına bindi. Polis, elinin koptuğunu fark etmediği yaralı Garbul’u hemen çağrılan ambulansa koyup Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne gönderdi.

Hastanede Garbul’un elinin bileğinden koptuğu fark edilince, doktorlar parçanın nerede olduğunu sordu. Garbul, "Elim olay yerinde kaldı, ben canımı kurtarmak için kaçtım" deyince durum hemen olay yerindeki polis ekiplerine bildirildi.

Polisler, yaptıkları aramada kopan eli bulup hemen hastaneye yetiştirdi. Salim Garbul, elin gelmesiyle birlikte Plastik Cerrahi Servisi’nde ameliyata alındı. 8 saat süren operasyonla Garbul’un kopan sol eli yerine dikildi.

Evli ve 5 çocuk babası Salim Garbul, eline kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Müzisyenlik yaptığını söyleyen Garbul, "Döner bıçağı vurdular ve elim orada koptu. Ben de canımı kurtarmak için hemen kaçarak polis aracına bindim. Daha sonra polis beni ambulansa bırakarak hastanenin aciline gönderdi. Ben polis arabasına kaçtığımda elim olay yerinde kaldı. O sırada çatışma sürüyordu. Elimi bırakıp polis arabasının içine koştum. Daha sonra polisler tarafından elim hastaneye getirildi. Hocalara teslim ettiler ve onlar da hemen beni ameliyata aldı. Şu anda çok iyiyim. Elimi, parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. Elimi bırakıp kaçarken bir daha elimin olmayacağını düşünmüştüm ama tıbbın bu kadar ilerlediğini bilmiyordum. Bu konuda hiç umudum yoktu. Hocalarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

OPERASYON 8 SAAT SÜRDÜ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Durgun, hastanın 10 gün önce el bileğinde kopma soncu geldiğini acil olarak Salim Garbul’un ameliyata alındığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Durgun, "Yaklaşık 8 saat süren bir operasyonla el bileğinden eli tekrar koluna diktik. Bugün hastamızın herhangi bir problemi yok. Ciddi bir operasyon atlattı ama durumu şuan iyi. Daha önce hastanemizde yeterli ekipman olmadığı için bu tür ameliyatlar yapılmıyordu ama ekipmanlarımızın tamamlanmasının ardından bu tür ameliyatları yaklaşık 3 aydır yapıyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 15-20 başarılı operasyon yaptık. Daha önce bu tür vakaları biz Ankara’ya sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bunların belli bir sürede dikilmesi gerektiği, için acil olarak ambulans uçak veya helikopterle sevk ediyorduk. Ama burada bu ameliyatları yapmaya başladıktan sonra artık sevk yapmıyoruz. Zaman da bu tür olaylarda önemli olduğu için hemen ameliyat edilmesi gerekiyor 6 saatlik bir süre içerisinde. Hastanemize bu tür çevre illerden de hatta batı illerinden de artık kabul ediyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!