Katrina’dan sonra Rita

Güncelleme Tarihi:

Katrina’dan sonra Rita
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2005 01:54

ABD’de bine yakın insanın ölümüne yol açan Katrina kasırgasından sonra bu kez de Rita kasırgası başladı, 100 bin kişi tahliye edildi.
  Rita kasırgası petrol fiyatlarını yükseltti

Katrina hızına çıkıyor

ULUSAL Kasırga Merkezi’nin, geçen ay ABD’nin körfez kıyılarını vuran Katrina’nın şiddetine erişebileceği uyarısında bulunmasının ardından Rita’nın kategorisi birkaç saat arayla iki kez yükseltildi. Kasırganın cumartesi günü Teksas ya da Louisiana’yı saatte 210 kilometreyi bulan rüzgarlarla vurması bekleniyor. Yetkililer, Katrina şiddetinde bir kasırgaya karşı hazırlanıyor. Teksas eyaletinin Galveston kentinde tahliye işlemlerine başlandı. Bölgeden 100 bin kişi tahliye edildi.

Kaçanlar yine kaçıyor

Federal Acil Müdahale Kurumu’nun başkanı, Körfez kıyısında yaşayanların da tahliye edilmeye hazır olmalarını söyledi. Katrina’dan kaçarak Teksas’a sığınan binlerce New Orleanslı, Rita yüzünden şimdi Teksas’ı da terk ederek başka eyaletlere doğru yola koyuluyor. Üç hafta önce Katrina Kasırgası’nın yerle bir ettiği New Orleans kentinin kısa süre önce evlerine geri dönebilmiş sayılı sakini de şimdi tekrar kenti boşaltıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!