Katliamı yapan teröristi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Katliamı yapan teröristi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 17:44

Gaziantep Valisi Erdal Ata, hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Gazetecilere saldırıyı gerçekleştiren ve aranan terörist Murat Filiz'in fotoğrafını kamuoyuna sunan Ata'nın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

Diyarbakır kırsalında patlayıcı madde yerleştirildiği tahmin edilen araç ilimize getirilerek patlatılmıştır.Yapılan sorgulamada Murat Filiz isimli örgüt mensubunun eylemi yapan şahıs olduğu belirlenmiştir. Yapılan istihbarat çalışmalarında Murat Filiz’e 4 kişinin yardım ettiği tespit edilmiştir.

İŞTE VALİ ERDAL ATA'NIN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Bunu üzerine bu şahıslar bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak gözaltına alınmışlardır.Murat Filiz’in yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.Bu olayın kısa sürede aydınlatılması emniyet teşkilatımızın bu olaya ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır.

Haberin Devamı

Ölü sayısı 9 ancak olayla bağlantısı olmayan kalp krizi geçiren bir polisimizin annesi de vefat etti.Olayla bağlantılı hayatını kaybeden kişi sayısı 9. Gaziantep bir huzur kenti. Sanayisiyle, ticaretiyle, tarihiyle. Bu bölgede insanlarımız barış ve huzur içinde yaşamakta. Burada huzuru bozmak insanlarımızı birbirine düşürme amacı güdülüyor.

Gaziantep’te yaşayan insanlarımız sağ duyuludur. Bu oyunlara gelmeyecektir.Kaçak Murat Filiz’in sınır ötesinde değil yurt içinde olduğunu düşünüyoruz.Gözaltında bulunanların sayısı 13’e yükseldi. Araç emniyetin önüne bırakılmak isteniyor, izin verilmiyor. İleride tamirci olduğu söyleniyor. Ardından biraz daha ileriye araç bırakılıyor ve infilak ediyor.

Çekicinin ilk anda ilgisi olmadığını düşünüyorduk, daha sonra olaydan haberdar olduklarını anladık. Bizim tahinimiz eylemi yapmadan aracın yakalanma ihtimaline karşı çekiciyle getirildiği. Olayda 50 kilo C-4 patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!