Katliamı işte burada planladı

Güncelleme Tarihi:

Katliamı işte burada planladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 13:52

Norveç’te Cuma günü 93 kişinin ölümüne neden olan saldırıların sorumluluğunu üstlenen Anders Behring Breivik’in çiftliğine ait görüntüler basına dağıtıldı.

Haberin Devamı

Polis, başkent Oslo’da düzenlediği bombalı saldırıda yedi, Utoya Adası'ndaki silahlı saldırıda da 85 kişiyi öldüren Breivik’in planlarını yaptığı yer olduğu düşünülen çiftlikte arama başlattı.

 

Breivik’in Mayıs ayında 6 ton gübre aldığı biliniyordu. Polis, Norveç’in doğusundaki Rena bölgesinde bulunan Aamot kasabasındaki çiftlikte yaptığı aramada üç çuval gübre buldu.

 

Dün bir açıklamada bulunan tarım kooperatifleri yetkilisi, “6 ton gübrenin standart satış miktarı olduğunu” belirtti.

 

KATLİAMI İŞTE BU ÇİFTLİKTE PLANLADI / Foto Galeri 

Haberin Devamı

NORVEÇ'TE GENÇLİK KAMPINA SALDIRI / Foto Galeri

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ÇİFTLİĞİ KİRALADI

Polis, Oslo’nun 150 km kuzeyindeki Rena kırsal bölgesinde bulunan çiftliğin Breivik tarafından kiralandığını belirtti. Breivik, Cuma günü Oslo’nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırının ve Utoya Adası’ndaki gençlik kampında düzenlenen silahlı saldırıdan sorumlu tutuluyor.

 

Polis, bombalı saldırının ardından polis üniforması giyerek adaya gelen Breivik’in, “güvenlik kontrolü bahanesiyle” gençlere yaklaştığını ve 1,5 saat boyunca önüne çıkan herkese kurşun yağdırdığını açıkladı. 32 yaşındaki Breivik’in kurbanı olan gençler, iktidardaki İşçi Partisi’nin bir etkinliği için adada toplanmıştı.

 

KATLİAM İÇİN DOKUZ YIL HAZIRLIK YAPTI

 

YOUTUBE’DA BELİREN VİDEO

Norveç haber ajansı NTB, çok kültürlülüğe ve Müslüman göçmenlere karşı olan Breivik’in, düzenlediği saldırıların öncesinde 1,500 sayfalık bir manifesto yazıdğını belirtti.

 

Ayrıca, dün YouTube’da yayımlanan ancak kısa bir süre içinde kaldırılan video da tartışma konusu oldu. 12 dakika süren ve İslam’a, çok kültürlülüğe hakaretler içeren video da, Breivik’in farklı üniformalar içindeki görüntüleri yer aldı.

 

NTB, Breivik’in “şehitlik operasyonu”nu anlatan manifestosunda, nasıl patlayıcı elde edileceğine yönelik bilgiler ve YouTube’daki video da yer alan fotoğrafların bulunduğunu belirtti.

 

Öte yandan, Papa 16’ınci Benedict bugün bir açıklama yaparak Norveç’te yaşanan olaylardan “derin üzüntü” duyduğunu belirtti ve insanların “nefretin yolunu terk etmelerini” istedi.

 

Haberin Devamı

YOUTUBE'DA YER ALAN O GÖRÜNTÜLER

 

BABASI: ŞOK İÇİNDEYİM

Verdens Gang gazetesinin haberine göre, katliamı yapan Breivik'in ifadesi alınan babası yaşanan olaylar karşısında şok geçirdiğini belirtti. Katilin babası, "Katliamı Verdens Gang'ın internet sitesinden öğrendim.Şok içindeyim" dedi.

 

Breivik'in babasının, oğlunu 1995'ten beri görmediği ve Fransa'da yaşadığı belirtildi.

 

Saldırganın annesi ise “oğluyla her zaman gurur duyduğunu” belirterek, terör saldırısı ile ilgili bir bilgisi bulunmadığını söyledi. Görgü tanıkları annenin de patlama sırasında şehir merkezinde olduğunu belirtti.

 

BAŞBAKAN GÖZYAŞLARI İÇİNDE

Oslo katedralinde düzenlenen anma törene katılan Başbakan jens Stoltenberg, kilise önüne eşi İngrid Schlerud ile birlikte beyaz gül bıraktı. Törende gözyaşlarına boğulan Stoltenberg, "Olayda bir yada bir kaç yakınını kaybedenlerin acısını paylaşıyorum. Tüm dünya acımızı paylaşıyor" dedi.

 

Stoltenberg saldırıdan kurtulan bir genç kızın kendisine "Biz bu kadar sevgi gösterirken onun bizden bu kadar nefret etmesine anlam veremiyorum" dediğini söyledi. Norveç Kralı Harald da televizyonda halka seslenerek "özgürlük, korkudan daha güçlüdür" ifadesini kullandı.

 

NORVEÇ KAN AĞLIYOR / Foto Galeri

 

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

Norveç polisi yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan herkesin serbest bırakıldığını belirtti. Polis, bugün gözaltına alınan altı kişinin yakalandıkları yerlerde bomba üretimi için kullanılan maddeler bulunmadığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!