Katliama gidiyorlarmış

Güncelleme Tarihi:

Katliama gidiyorlarmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 00:00

İzmir’de, Mahmut Yurt ve iki oğlunu öldüren, önceki gün de polis memuru İsmail Aydoğan’ı şehit eden C.İ., "Alacaklı olduğum müzikholü B.S. ile bombalamaya gidiyordum. Yolda polislerle çatışmaya girdim" itirafında bulundu.

TEKSTİLCİ Yurt ailesine yaptığı saldırının ardından suç ortağı B.S. ile Bergama’da kiraladıkları evde saklandıklarını anlatan C.İ., polisle çatışmaya girdiği günü şöyle anlattı: "Evden çıkarken çelik yelek giyip tüfekleri ve el bombalarını yanıma aldım. B.S. de iki tabancayı yanına aldı. Daha sonra sahte plakalı çalıntı otomobille İzmir’e geldik. BESAŞ kavşağında B.S. hamama gideceğini söyleyip arabadan indi.Amacım Çamdibi semtindeki müzikhole gitmekti. Çünkü buranın alüminyum doğrama işlerini yapmıştım ve bana 4 bin YTL borçları vardı. Onlar da bu parayı ödemiyorlardı. Eğer parayı alamazsam orayı bombalayacaktım. Yolda yunuslar durdurmak istediler ama ben hızlanıp kaçtım. Bir ara inip bagajdaki M-16 tüfeği aldım. Bu sırada motosikletli iki polisin geldiğini gördüm. Tabancayla ateş ettiler ben de tabancayla ateş açtım. Karnıma mermi isabet etti ancak çelik yelek korudu. Elimdeki M-16 ile seri olarak onlara ateş ettim. Diğer polisler de gelince silahımı atıp teslim oldum. Polislere ateş etmek istemezdim. Çünkü ben de polis çocuğuyum."

M-16’ları 16 bin YTL’ye satın aldım

Tutuklanan C.İ., "3 tabanca, mermi, şarjör, 4 el bombası, iki çelik yelek ve iki uzun namlulu M-16 tüfekleri Mardin’in Nusaybin ilçesindeki M.’nin kaçak çay, şeker, kahve sattığı dükkanından aldım. Bunları Suriye’den kaçak olarak getirdiğini biliyorum. Tabancaların tanesini 2 bin YTL, iki adet M-16 tüfeği 16 bin YTL, el bombalarını tanesi 500 YTL’den satın aldım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!