Katliam gibi kazanın nedeni alkol

Güncelleme Tarihi:

Katliam gibi kazanın nedeni alkol
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 14:32

DENİZLİ’nin Sarayköy İlçesi’nde 5 kişinin ölümüne 3 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan kazanın altından yine alkol çıktı. Duacılı Beldesi’ndeki kazada kendisi de ölen sürücü 38 yaşındaki Necati Tığ'ın kan incelemesinde alkol belirlenirken, daha önce de iki kez alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulduğu anlaşıldı.

Kaza dün saat 21.30 sıralarında İzmir Karayolu’nda meydana geldi. Denizli’deki Cansu Sürücü Kursu’nun sahibi Necati Tığ, yanında çalışan 20 yaşındaki Şeyma Özdemir, 27 yaşındaki Ulaş Ekici, 28 yaşındaki Murat Bekil ve 42 yaşındaki Fesih Aktepe'yle birlikte Denizli’den Sarayköy İlçesi’ndeki Roze Restoran’a akşam yemeğine gitti. Alkollü içki içilen yemeğin ardından, Necati Tığ ve beraberindekiler Denizli'ye doğru yola çıktı. Necati Tığ yönetimindeki 20 D 6606 plakalı otomobil, Duacılı Beldesi’ndeki kavşakta refuje çarparak takla attı. Otomobil, daha sonra kavşakta Sarayköy yönüne gitmek için araçların geçmesini bekleyen 19 yaşındaki Yücel Sarpkaya’nın kullandığı 20 SL 958 plakalı motosiklete çarptı. Kazada motosiklet üzerindeki 23 yaşındaki Ali İhsan Kiriş ve 32 yaşındaki Mahir Sarpkaya olay yerinde can verirken, sürücü Yücel Sarpkaya ağır yaralandı.

Otomobil içindekiler dışarıya savruldu. Otomobil sürücüsü Necati Tığ'la yanındakilerden Murat Bekil ve Fesih Aktepe olay yerinde can verdi. Şeyma Özdemir ve Ulaş Ekici ise ağır yaralandı. Yaralılar Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sarayköy Devlet Hastanesi'nde, Necati Tığ’a yapılan kan testinde alkol belirlendi, ancak oranı açıklanmadı. Otomobil sürücüsü Necati Tığ'ın daha önce de iki kez, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulduğu belirtildi.

Bu arada, motosiklette bulunan ve elektrik teknisyeni oldukları belirtilen Ali İhsan Kiriş ve Mahir Sarpkaya'nın, iş buldukları İstanbul’a gitmeden önce, Yücel Sarpka’nın motosikletiyle yakınlarıyla vedalaşmak için yola çıktıkları anlaşıldı.

Kaza nedeniyle Denizli- İzmir yolun yaklaşık 5 saat trafiğe kapandı. Olay yerine gelen ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Kaza yerinde otomobilden düştüğü belirlenen ‘Ölüler Dünyası’ isimli bir film CD’si dikkat çekti. Feci kazada hayatını kaybedenler bugün Denizli, Sarayköy ve Başkarcı Beldesi'nde toprağa verildi.

Olay yerinde inceleme yapan Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, kazanın kesin nedeninin araştırıldığını belirterek, “Vatandaşlardan ricamız kurallara uysunlar, özellikle hız limitlerine uysunlar. Polis ve jandarmamız kazayla ilgili delilleri topluyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!