Katilleri hálá aramızda

Güncelleme Tarihi:

Katilleri hálá aramızda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Bülent OVACIK
Haberin Devamı

İsimleri, Çağla, Hande, Ebru, Işık, Tuğba, Özgür, Hatice. Yaşları, okulları, aileleri farklı. Ancak bir ortak noktaları var: Hepsi de vahşice öldürüldüler. Cinayetlerin üzerinden, günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçti. Onları yaşamdan, sevdiklerinden kopartıp alanlar, yakalanamadı. Katilleri, hala aramızda dolaşıyor.

Ütü kordonuyla boğuldular

Maktülün adı: Tuğba, Özgür Tunç

Yaşları: 18 ve 19

Olay yeri: Kasımpaşa

Olay tarihi: 29 Ekim 1998

Suç aleti: Ütü kordonu

Sanık: Yok

Kapatılan Refah Partisi'nin Kadın Kolları üyesi Tuğba Tunç ile ağabeyi İsmail Tunç'un eşi Özgür Tunç, evlerinde ütünün kordonuyla boğulmuş olarak bulundu. Polis, 14 kişiyi gözaltına aldı. Çaycılık yapan İdris Çiçek, kordon cinayetinin sanığı olarak tutuklandı. Hakkında 60 yıl ağır hapis cezası istenen İdris Çiçek, 14 ay boyunca duruşmalarda, ‘‘Cinayeti ben işlemedim’’ dedi. DNA tesleri sonucu, cinayetin işlendiği evde bulunan sigara izmaritinin İdris Çiçek tarafından içilmediği kesinlik kazandı. Savcı, Çiçek'in suçu işlediğine dair delil olmadığını söylerek, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, 60 yıla kadar hapsi istenen Çiçek'in beraatine karar verdi. Mahkeme, çifte cinayetin failinin bulunması için dosyayı Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Kordon cinayeti 31 aydır aydınlanmayı bekliyor.

Cinayet aleti ve parmak izi yok

Maktülün adı Çağla Tuğaltay

Maktülün Yaşı: 15

Olay yeri: Mecidiyeköy

Olay tarihi:

05 Haziran 2000

Suç aleti: Bıçak.

Sanık: Yok

Levent Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Çağla Tuğaltay, okulundan eve döndükten sonra boğazı kesilerek öldürüldü. Cesedi bulunduğunda iç çamaşırları çıkartılmıştı. Adli Tıp raporu sonuçlarına göre katili, Çağla'ya tecavüz etmemişti ya da edememişti. Evde yapılan incelemede, çalınmış tek eşya yoktu. Kapı girişi zorlanmamıştı. Apartmana giren yabancı birini gören de olmamıştı. Cinayet aleti bıçak da, parmak izi de bulunamadı.

Cevapsız Sorular

Ölümünden sonra Çağla'ya gelen, apartmanın posta kutusundaki mektupları kim açtı?

Annesi Günnur Hanımın evde olmaması bir tesadüf müydü? Yoksa katil onun evde olmadığını biliyor muydu?

Çağla neden son altı aydır telefonlara cevap vermekten çekiniyordu? Kapı ziline, telefon sesine herkesten önce fırlayan o değildi sanki. Tehdit mi almıştı, birinden mi korkuyordu?

Çağla, eve girerken çantasını her zamanki gibi kapının yanına bırakmıştı. Sokak kapısı önünde çıkarttığı ayakkabılar, mutfakta, bulaşık makinesinin önünde yan yana duruyordu. Neden?

Kapıyı yabancılara açmazdı. Kapıda, pencerelerde zorlama izi yoktu. Evleri üçüncü kattaydı. Katil içeriye nasıl girdi?

Çağla'nın hep boynunda taşıdığı, okul arması takılmış kolye, bileğine nasıl dolanmıştı?

Çekiç ve 11 bıçak darbesi

Maktülün adı: Hande Çinkitaş

Yaşı: 12

Olay yeri: İçerenköy

Olay tarihi: 04 Ocak 2001

Suç aleti: Çekiç, bıçak.

Sanık: Yok

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Hande'nin annesi ve babası 3,5 yıl önce boşandı. 3,5 aydır babası, üvey annesi ve altı aylık üvey kardeşi Egemen'le birlikte yaşıyordu Hande. O gün, üvey annesi bebeğini doktora götürmüş, babası işe gitmişti. Hande'nin evdeki cesedini babası Nezih Çinkitaş buldu. Kafası çekiçle ezilmiş, boğazı bıçakla kesilmişti. Göğüs bölgesinden 11 kez bıçaklanmıştı. Cinayet beş aydır aydınlatılamadı.

Cep telefonundan naklen cinayet

Maktülün adı: Ebru, Işık Balkan

Yaşları: 26, 22

Olay yeri: Bostancı

Olay tarihi: 18 Mayıs 2001

Suç aleti: Bıçak.

Sanık: Yok

Ebru Balkan ve kardeşi Işık Balkan, birlikte kaldıkları evlerinde, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğazları kesilerek öldürüldü. Cinayet, Balkan Kardeşler'den birinin, öldürülürken arkadaşı Tarkan Altınok'u telefonla arayıp, boğuşma seslerini dinletmesi üzerine ortaya çıktı. Evde yapılan incelemede 30 bin dolarlık hesaba ait banka cüzdanı ve altı milyar lira bulundu. Tarkan Altınok, polise verdiği ifadesinde ‘‘Çığlıkların arasında katillerin 'Fikret nerede, söylerseniz size bir şey yapmayacağız' dediğini duydum’’ dedi. Ebru Balkan'la birlikte yaşayan işadamı Fikret Aydın'ın adamları olduğu iddia edilen Tarkan Altınok, Hasan Hüseyin Akdoğan, Ahmet Kaplantan ve Faruk Çiftçi tutuklandı. Faruk Çiftçi, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı. Çifte cinayetin kilit ismi Fikret Aydın yakalanamadı. Balkan Kardeşler'in cep telefonları kayıp.

Sanığın sperm örneği tutmadı

Maktülün adı: Hatice Başar

Yaşı: 14

Olay yeri: Ataköy

Olay tarihi: 01 Mayıs 1997

Suç aleti: Elle boğma

Sanık: Cahit Keleş

Arkadaşlarının ‘‘insanların içinde dolaşan bir melek’’ diye anlattıkları Hatice Başar, okulundan eve dönerken, kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldü. Hatice'nin cesedi Siyavuşpaşa Deresi'nde bulundu. Şenlikköy'de bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla göçaltına alınan 21 yaşındaki Cahit Keleş, polise ‘‘Daha önce de Ataköy'de bir kıza tecavüz etmiştim’’ deyince çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Polisin Kriminal Laboratuarı'nda yapılan testlerde, Hatice Başar'dan alınan vaginal materyallerle sanıktan alınan sperm örnekleri uyuşmadı. Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda sperm örneklerindeki uyuşmazlık vurgulandıktan sonra DNA testinin bilimsel olarak mutlak kesinlik arzetmediği belirtildi. Keleş, 1 yıl geceli gündüzlü hücrede kalmak kaydıyla ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırıldı. Delil yetersizliğini gözönüne alan Yargıtay, Cahit Keleş'in beraati yerine mahkum edilmesini yasaya aykırı buldu ve tahliyesine karar verdi. Bozma kararı üzerine, Bandırma Cezaevi'nden tahliye edilen Keleş, tutuksuz olarak yeniden yargılanacak.

Cevapsız Sorular

Kapıda zorlama yoktu. Oysa Hande dışardakinin kimliğinden emin olmadan kapıyı asla açmazdı. Katil tanıdık biri miydi?

Tecavüz yok. Evde hırsızlık yok. Katilin amacı neydi?

Hande, içine kapalı bir çocuktu. Problemlerini kendisi halletmek isterdi. Son görüşmelerinde annesinden hakkını helal etmesini istedi. 12 yaşında bir çocuk neden helallik istedi?

Tiyatroyu çok sever, kendi kendine değişik kişilikleri canlandırırdı. Annesini son gördüğünde, 'Perdeyi kapatıyorum' dedi. Birinden mi korkuyordu?

3,5 yıl sonra neden babasında kalmak için ısrar etti? Tek neden yeni doğan üvey kardeşine duyduğu çocuksu kıskançlık mıydı? Yoksa, Hande'nin kendi dünyasında başka planları mı vardı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!