'KATİLLER ÇIKTI ONLAR HALA İÇERDE DEYİP' GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Güncelleme Tarihi:

KATİLLER ÇIKTI ONLAR HALA İÇERDE DEYİP GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 11:04

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıkları eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın tahliye talepleri reddedildi. Karar sonrası mahkeme salonundan çıkan bazı izleyiciler ve sanık yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ında aralarında bulunduğu 68 tutuklu sanığın "Denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakılma" taleplerini değerlendirdi. 3. Yargı Paketi ile ilgili sanıkların tahliye taleplerine ilişkin kararınını 22 gün sonra açıklayan mahkeme heyeti 58 sayfalık kararında 65 sanığın tahliye talebini reddetti. 3 sanığın ise tahliyesine karar verildi. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Erdal Aksünger, Ali Özgündüz, Hasan Ören, Ali İhsan Köktürk, Birgül Ayman Güler, Mahmut Tanal ve Kadir Öğüt ile eski MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da izledi. Duruşmayı izleyen CHP Milletvekilleri adına konuşma yapan Birgül Ayman Güler, kararı beğenmediklerini dile getirerek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı


"KARŞIMIZDA GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEY BİR MAHKEME HEYETİ DEĞİLDİ"

Karar cümlelerini büyük bir dikkatle dinlediklerini söyleyen Güler, "Duyduğumuz şey delile dayalı gerekçeler değildi. Bunun yerine duyduğumuz şey genel kurala dayalı kanaatlerdi. Karşımızda gördüğümüz şey bir mahkeme heyeti değildi. Orası bir mahkeme salonu da değildi. Açıklanan kanaatlerle sözde 3. yargı paketini hiç umursamayanlar gerçek anlamda bir mahkeme heyeti olamazlar. 3. yargı paketinin ardından katiller serbest kaldı. Hizbullahçılar serbest kaldı. 1970'li yılların faşistleri serbest kaldı. Bizim arkadaşlarımız içeride" dedi.

Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal’ın 3 yargı paketi sonrasında da içeride tutulduklarını söyleyen Güler, "Eli kanlı katiller dışardadır. İçerde yaşanan şey bir yargılama değildir. Yargı hukuk dışı bir infaz dünyasına dönüşmüş durumdadır. İçeride yargılama değil infaz vardır. Bütün dünyanın gözlerini sizlerin aracılığıyla Türkiye’ye ve Silivri’ye çevirmelerini umut ediyoruz. Türkiye’nin gözünü Silivri’ye dikmesini umut ediyoruz. Buradaki bu soytarılığı görmek için elimizden gelini yapmaya ant içtik. Bundan sonra buralarda daha kalabalığız" dedi.

"BİZ YAKLAŞAN RAMAZAN BAYRAMI’NDA ARKADAŞLARIMIZI İSTİYORUZ"

Güler sözlerine şöyle devam etti: "İçeride dinlediğimiz sözde hüküm cümleleri içinde her bir sanık için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) uygulamaları sözünü duyduk. 2009 yılından bu yana 440’ın üzerinde mahkumiyet kararı almış olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bizleri yargılamaya hakkı yoktur. Yaptığı sözde yargılamayı da AİHM’nin içtihadına dayandırmaya hiç hakkı yoktur. AİHM’e ve yargıçlarına sesleniyorum; Silivri’ye gelin ve burada olup biteni kendi gözlerinizle görün. Biz yaklaşan Ramazan Bayramı’nda arkadaşlarımızı istiyoruz. Bu bayramın özgürlük ve adalet bayramı olmasını istiyoruz. Bu sesi, AKP vicdansızlığının duymayacağını biliyoruz. Bu sesi bizim gibi adalet ve hukuk arayanlar duysun diye yükseltiyoruz. Özgür ve adil bayramlar istiyoruz. o bayramlara ereceğiz. CHP milletvekilleri olarak buradayız. Hep geldik. Hep buradaydık. Hep burada olacağız. Sonuç alıncaya kadar. Türkiye’yi hukuğa, hukuk devletine ve adalete kavuşturuncaya kadar."

GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Haberin Devamı

Birgül Ayman Güler’in konuşması sırasında mahkemeyi izlemeye gelenler tarafından "Balbay, Haberal Onurumuzdur" sloganları atıldı. Karar sonrası mahkeme salonundan çıkan bazı izleyiciler ve sanık yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!