Katile adım adım

Güncelleme Tarihi:

Katile adım adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

Polis, Hande cinayetiyle ilgili tüm ipuçlarını teker teker toplayıp, alınan ifadeleri değerlendiriyor. Laboratuvar sonuçları da katilin teşhisini kolaylaştıracak.

Kadıköy, İçerenköy'deki evlerinde hunharca katledilen 12 yaşındaki Hande'nin katilini bulabilmek için polis seferber oldu. Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu dedektiflerinden 3 ekip ve Olay Yeri İnceleme Şubesi'nin 2 ekibi korkunç cinayeti aydınlatmak üzere görevlendirildi. Dedektifler Hande'nin elinde bulunan bir tutam saç ile suç aleti bıçaklar ve çekiç üzerindeki kriminal incelemenin sonucunu beklediklerini söylediler.

Üvey anneye saldırı

Gözaltına alınan üvey anne Şehriban Çinkitaş dün olay yerine götürüldüğünde çevre sakinlerinin saldırısına uğradı. Şehriban Çinkitaş'ın evine girerken etrafa gülücükler dağıtması, sitede oturanları sinirlendirdi. Yaklaşık 50 kişi, çıkışta aynı tavırları sergileyen üvey annenin üzerine saldırdı. Polisler, Çinkitaş'ı minibüse bindirip, götürdü.

Sabah herşey normaldi

Emniyette 'Tanık' olarak ifadeleri alındığı bildirilen baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehriban Çinkitaş serbest bırakıldı. Ancak karı koca geç saatlere kadar Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılmadı. Eve geldiğinde Hande'nin cesedini bulan baba Nezih Çinkitaş'ın ‘‘Eşim ile kızım arasında bazen tartışmalar yaşanırdı. Ama o sabah ben giderken durum normaldi. Akşam geldiğimde kızımı o vaziyette buldum. Kapıcıya seslendim’’ dediği bildirildi.

Hande okula gidecekti

Komşuları, Hande'nin arkadaşları ve yakınları tarafından en büyük şüpheli olarak gösterilen üvey anne Şehriban Çinkitaş'ın ise ‘‘7 Aylık çocuğum rahatsızdı. Kocam gittikten sonra ben de çocuğumu hastaneye götürdüm. Sonra kardeşime gittim. Ben giderken Hande evdeydi ve okul için hazırlanıyordu’’ dediği kaydedildi.

Laboratuvar sonucu bekleniyor

Asayiş Şube Cinayet Bürosu yetkilileri ilk incelemede Hande Çinkitaş'ın avucunda bulunan bir tutam saç, suç aleti 3 bıçak, çekiç ve Hande'nin tırnakları arasında bulunan deri parçalarının Polis Kriminal Laboratuvarı'nda incelemesinin sürdüğünü bildirdiler. Dedektifler elde edilen ipuçlarının katilin kimliği konusunda önemli bilgiler vereceğini kaydettiler.

Bebeğimdi meleğim oldu

Adli tıpta yapılan otopsinin ardından Hande'nin cenazesi dün teyzesinin kocası Emin Altınkılıç ve yakınları tarafından alındı. Bakırköy, Yenimahalle Camii'ndeki cenaze namazı sonrası Hande, Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kızının tabutuna kapanarak gözyaşları döken talihsiz anne, güçlükle sakinleştirildi. Hande'nin Ramazan Bayramı'nda annesinin yanında 4 gün kaldığını anlatan enişte Altınkılıç, üvey anneden şüphelendiklerini söyleyerek, ‘‘Hande geçinemediklerini söylüyordu. Ama üvey annenin daha önce fiili bir davranışı olmamıştı’’ dedi.

Çağla da vahşice öldürülmüştü

Etiler'deki Levent Kız Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi Çağla Tugaltay da, 5 Haziran 2000 tarihinde, Mecidiyeköy'deki evinde boğazı kesilerek vahşi bir cinayete kurban gitti. Cinayetin ardındaki sır perdesi bir türlü aralanamadı. Çağla'nın katili, hálá aramızda dolaşıyor. Çağla Tugaltay'ı öldüren sapık ruhlu katilin, Mecidiyeköy Fulya Mahallesi Narçiçeği Sokak'taki dairenin kapısını zorlamadan içeri girdiği tespit edildi. Katilin, cinayetten sonra kanlı ellerini ve bıçağı banyodaki lavaboda yıkadığı belirlendi. Cesedi odasında bulunan Çağla'nın üzerinde okul forması vardı. İç çamaşırı dizine kadar sıyrılmıştı. Karnında ve kalçasında sperm izleri bulunan Çağla'ya tecavüz edilmediği adli tıp raporuyla kesinleşmişti. Evde silik durumda bazı parmak izleri bulundu. Ama katili ya da katilleri bulmaya yetmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!