Katil köpek silah sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Katil köpek silah sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Brezilyalılar Pit Bull cinsi köpeği ‘‘Ateşli silah’’ gibi tehlikeli sayarak gündüz sokakta dolaştırılmasını yasakladı.

RİO de Janeiro Belediyesi'nin kararına göre büyükler bu köpekleri sadece geceleri saat 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında dolaştırabilecekler. Ancak bu yasak çocuklar için ise geceleri de geçerli olacak. Pit Bull sahiplerinin köpeklerini 120 gün içinde mutlak surette kısırlaştırmaları kararı da alındı. Belediye aldığı bu kararla, bu tür köpeklerin 10 yıl içinde Rio Eyaleti'nden tümüyle çıkarılmasını öngörüyor.

4 ayaklı silah

Pit Bull'ların yasaklanmasıyla ilgili karar tasarısı sunan Carlos Minc, ‘‘Pit Bull cinsi köpekler, 4 ayaklı silahtır. Bunların, halkın silahsızlandırılması kampanyası çerçevesinde tasfiye edilmelerini önerdim’’ dedi. Rio de Janiero'da son dönemlerde artan şiddet olayları nedeniyle Pit Bull türü köpek beslemek yaygınlaşmıştı. Köpekler, Brezilya'da 4 milyar 300 milyon liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Tehlikeli köpekler

Pit Bull: Bulldoglarla Fox Terrier'in çiftleştirilmesiyle elde edildiği sanılan Pit Bull'lar İngiltere'de de yasaklandı.

Bandog: Buldog-Rottweiler-Ridgeback kırması. Çok çabuk ve saldırgan. Isırmayı seviyor.

Saffordshire Bullterrier: Kısa boylu, büyük kafalı bu cinsin özellikle çenesi çok güçlü. 180 yıl önce İngiltere'de yetiştirildi.

Bullterrier: Tüyleri kısa, çenesi çok güçlü. Köpeklerin gladyatörü.

Rodezya Ridgeback: Güney Afrikalılar sürülerini aslanlara karşı korumak için kullanıyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!