Katil koca kahraman polis

Güncelleme Tarihi:

Katil koca kahraman polis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 01:40

İzmir’de gözü dönmüş Hayri Özel sokak ortasında dehşet saçtı. Geçen yıl boşandığı eşini kurşunlayarak öldüren adam kaçarken polislere de ateş açtı. Polis Mustafa Yılmaz, yoldan geçen ilköğretim öğrencisini korumak için kendini siper etti ve yaralandı.

Haberin Devamı

MENEMEN İlçesi’nin Emiralem Mahallesi’nde oturan Filiz Aktaş (25), muhasebesinde çalıştığı Koyundere’deki tekstil atölyesine gitmek için dün evden çıktığında 4 yıl evli kalıp, geçen yıl boşandığı Hayri Özel’le (48) karşılaştı. Cezaevinden bir süre önce çıkan Hayri Özel, genç kadını kurşun yağmuruna tuttu. Başına ve göğsüne isabet eden çok sayıda mermi ile kanlar içinde kalan Aktaş, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaçarken polisle çatıştı

Çevredekilerin durumu bildirdiği yolun karşı tarafındaki trafik polisleri, kaçmaya çalışan Hayri Özel’i takip ederken, bir yandan da takviye ekip istedi. Polis ekipleri, Hayri Özel’i olay yerinin 50 metre ilerisindeki Muammer Aksoy Caddesi’nde sıkıştırdı. Polisin, “teslim ol” çağrısına Hayri Özel, yoldan geçen çok sayıda öğrenci olmasına rağmen silahla ateş ederek karşılık verdi.

Polis, çocuğa siper oldu

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada polis memuru Mustafa Yılmaz (45), yoldan geçen bir öğrencinin arada kalıp vurulmasını engellemek için önüne atlayınca, sol ayak bileğine isabet eden kurşunla yaralandı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada Hayri Özel, bacak ve kolundan vurularak, yaralı yakalandı. Hayri Özel’in üstünden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan, başka bir isme düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıktı. Yaralı polis memuru Mustafa Yılmaz ile Hayri Özel, Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, 20’nin üzerinde boş kovan ele geçirildi.

‘Çocuğa işkence apıyor’ şikâyeti

FİLİZ Aktaş’ın, boşanmalarının ardından kendisini sürekli rahatsız ettiği gerekçesiyle polise, Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nde çalışan Hayri Özel’i üç kez şikayet ettiği ortaya çıktı. Özel de geçen yıl temmuz ayında, velayeti annesinde olan 5 yaşındaki oğulları M.B.Ö.’yi dövüp işkence yaptığını ileri sürdüğü boşandığı eşi Filiz Aktaş hakkında polise şikayette bulunmuştu. Genç kadın, boşandığı eşinin kendisinden intikam almak için şikâyetçi olduğunu iddia edip, çocuğunun kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle başının dönmesiyle düşüp yaralandığını söylemişti.

Polis ağabeyi zyaret edeceğim

Haberin Devamı

KAHRAMANLIK örneği gösteren polis memuru Mustafa Yılmaz’ın, önüne atlayarak hayatını kurtardığı, Kubilay İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki G.B.Ö. uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Silahlar patlayınca çok korktuğunu belirten G.B.Ö., “Arkadaşlarımla birlikte derse yetişmeyle çalışıyorduk. Bir anda ortalık karıştı. Polis, üzerime atlamamış olsaydı belki şimdi vurulmuş olacaktım. Kendisini, hastanede ziyaret edeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!