Katar Emiri'ne uçağın merdivenlerinde karşılama

Güncelleme Tarihi:

Katar Emirine uçağın merdivenlerinde karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 14:41

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milas- Bodrum Havalimanı'na inen Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tahani'yi uçağın merdivenleri başında karşıladı. Erdoğan ile Tahani ayaküstü 3- 4 dakika sohbet ettikten sonra aynı otomobille Rixos Otel'e geçti.

Haberin Devamı

KATAR EMİRİ'Nİ BAŞBAKAN ERDOĞAN KARŞILADI

Bugün saat 13.15'te, İstanbul’dan Airbus A-330 tipi özel uçakla Milas- Bodrum Havalimanı'na inen Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tahani'yi, apronda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Milas Kaymakamı Şahin Arslan ve kalabalık grup karşıladı. Başbakan Erdoğan, 25 kişilik kafileyle gelen Katar Emiri Tahani'yi karşılamak için uçağın merdivenleri başına kadar gitti. Kısa süreli bekleyiş ardından Başbakan Erdoğan, Katar Emiri Tahani ve yanındaki iki bakanı kucaklayarak sarıldı.

BERABER RİXOS'A GİTTİLER

Erdoğan ile Katar Emiri, yaklaşık 3- 4 dakika uçağın önünde ayaküstü sohbet ettikten sonra aynı otomobile binip 30 araçlık konvoyla havalimanından ayrıldı, Torba Koyu'ndaki Rixos Otel’e hareket etti. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında, yaklaşık 100 polis ve 50 jandarmanın görev yaptığı görüldü.

Haberin Devamı

Bugün öğleden sonra bir araya gelecek Erdoğan ve Tahani'nin, saat 15.30 ile 17.30 arasında ekonomi toplantısı yapacağı, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da bu toplantıya katılacağı bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın yarın Aydın'ın Didim İlçesi’nde Doğuş Holding tarafından yaptırılan Didim D Marin Marina'nın açılışını yapacağı bildirildi. 4 gün Bodrum’da kalması beklenen Katar Emiri'nin de bu açılışa katılabileceği belirtildi. Emirin ayrıca, lüks bir yatla Bodrum’dan mavi yolculuğa çıkacağı, sonrasında ülkesine döneceği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan ve ailesinin haftasonuna kadar Bodrum'da tatilini sürdürdükten sonra Ankara’ya dönecek. Erdoğan'ın marina açılışından sonraki programına ilişkin de herhangi bir bilgi verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!