‘Kasten’in yerini ‘sehven’ aldı

Güncelleme Tarihi:

‘Kasten’in yerini ‘sehven’ aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

İkinci Ergenekon davasının 107’nci duruşması dün görüldü. Duruşmada, emniyette gözaltında bulunduğu sırada telefon rehberine “sehven” Hizbut-Tahrir örgütü üyesinin telefon rehberi yüklenen tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi söz alarak, şöyle dedi:

“‘Tüfek icat oldu mertlik bozuldu’ derlerdi. Şimdi namertlik kavramı da değişti. 3 kuruşluk mermi, yerini 25 kuruşluk CD’ye bıraktı. Gez, göz, arpacığın yerini CD, bilgisayar ve enter aldı. ’Kasten” yapılan işlemlerin yerini ise ’Sehven’ aldı. Hedef dün olduğu gibi bugün de Türk askeri. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Işığımız o.” Çelebi’nin bu sözlerinin ardından izleyici bölümünden alkış sesleri yükseldi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün alkışlayanları uyardı.

Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan da haziran ayında yapılması planlanan seçimlere değinerek, şunları söyledi: “Kadıköy 1’inci bölgeden milletvekili adayıyım. Fiilen bunu nasıl engellersiniz? Anayasal hakkımı kullanmak istiyorum. Siyaset yasağı uygulayamazsınız. Ben düşünce suçlusuyum. Ya bana eylemimi söyleyin ya da prangalarımı çözün. Halkla kucaklaşarak siyaset yapacağım. Ben siyaset yapmak istiyorum. Seçim bölgemde çalışmak istiyorum. Siyaseten benimle hesaplaşmak isteyen varsa halk orada, meydan orada.”

AİHM’ye başvurdu

Mustafa Balbay’ın avukatları, müvekkillerinin adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü ile özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’ye başvuruda bulunduklarını belirtti. Avukatlar Mehmet İpek, Aydın Metin ve Hasan Hüseyin Altaş tarafından hazırlanan dilekçede AİHS’nin 5, 6 ve 10. maddelerinin ihlal edildiğinin tespit edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tazminata hükmedilmesi istendi.

Albay Köylü serbest

İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından Albay Cengiz Köylü tahliye edildi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirilen süreyi dikkate alarak, Cengiz Köylü’nün tahliyesini kararlaştırdı. Köylü hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu. Ancak Cengiz Köylü, “Balyoz Darbe Planı” davası kapsamında tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!