Kastamonu'da 3 bin hayvan itlaf edildi

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda 3 bin hayvan itlaf edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 17:47

Kastamonu merkeze bağlı Yürekveren Köyü'nde yaklaşık 3 bin kanatlı hayvan itlaf edildi.

Yürekveren Köyü'nde önceki gün, ölü güvercinlerle oynayan 2 çocukta kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından Kastamonu genelinde tedbirler artırıldı. Çalışmalar kapsamında Kastamonu İl Tarım Müdürlüğü'nde kriz masası oluşturuldu ve Yürekveren Köyü karantina altına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, giriş ve çıkışların kontrol altında yapıldığı Yürekveren Köyü'nde, toplantı düzenleyerek, köylülerden kanatlı hayvanlarını teslim etmelerini istediler. Kısa sürede toplanan yaklaşık 3 bin kanatlı hayvan, görevlilere teslim edildi.

Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 bin kanatlı hayvanı itlaf ederek, köy dışında açılan bir çukura gömdüler. Kastamonu Tarım İl Müdürü Güray Koçak, köylülere, itlaf edilen hayvanlarının bedellerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ödeneceğini bildirdi.

ÇOCUKLARIN AİLESİ ÜZÜNTÜLÜ

Bu arada, Yürekveren Köyü'nde önceki gün ölü güvercinle oynadıktan sonra rahatsızlanan ve Ankara'da sevk edildikleri hastanede kuş gribi teşhisi konulan iki çocuğun evinde hüzün yaşanıyor. Kanatlı hayvanların toplanması sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Baba Yaşar K, köylülerden tüm hayvanlarını teslim etmelerini istedi.
Yürekveren Köyü Muhtarı İsmail Çırak ise görevlilere her türlü yardımın yapıldığını söyledi.
Jandarma ekipleri ve gazetecilere de Yürekveren Köyü'ne girerken maske, eldiven ve koruyucu elbise giydiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!