Kaş'taki orman yangını sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kaştaki orman yangını sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 19:21

Haberin Devamı

Kaymakam Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gece başlayan yangına orman ekiplerinin yanı sıra jandarmanın müdahale ettiğini, her ihtimale karşı sağlık ekiplerinin de bölgede bulunduğunu bildirdi.
Yangının çıktığı bölgede 90 dereceye varan sarp vadilerin bulunduğunu ifade eden Kaymakam Aydın, ekiplerin bölgede çok zor şartlar altında çalıştıklarını kaydetti.

Yaklaşık 150 kişilik yangın söndürme ekibinin bölgede çalıştığını ve yangının üst kesimlere çıkmasının engellendiğini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

“Ekipler gece de çalışarak aşağı doğru bir hat açacak ve bu hat üzerinde çalışacak. Bu bölgede rüzgar gece tersine dönüyor. Umudumuz rüzgarın dönmesi. Yakında yerleşim birimi olmaması da tek tesellimiz. Yangında ulaşabildiğimiz bölgeyi kontrol altına aldık ama büyük bölüme ulaşamadık. Dozerlerle, insan gücüyle ulaşabildiğimiz noktalar kontrol altında. Helikopterlerle su dökmek yöntemiyle çalıştığımız bölgelerde sıkıntı var. O da sarp ve aşağıdaki bölgeler. İnşallah bu geceden itibaren buraları da kontrol altına alırız.”

İŞÇİLER YANMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Bu arada bölgede yaşayan bazı çobanlar, koruma alanında yaşayan geyiklerin yangın bölgesinden kaçtıklarını belirttiler.

Haberin Devamı

Öte yandan, öğle saatlerinde 50 kişilik bir yangın söndürme ekibinin halatlarla yangının sürdüğü vadiye indirilmeye çalışıldığı, yangının rüzgarın etkisiyle yön değiştirmesi sonucu, işçilerin bir süre burada mahsur kaldıkları öğrenildi.
Yangın söndürme işçilerinin, ekibin yukarıda bulunan diğer üyeleri tarafından yeniden yukarı çıkarılarak yanmaktan son anda kurtarıldıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!