Kaş'taki orman yangını devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kaştaki orman yangını devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 19:25

Haberin Devamı

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının 6 helikopter ve çok sayıda kara ekibiyle sürdüğünü söyledi.

Gedikağaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kanada yapımı ”Pelikan” isimli amfibi söndürme uçağının bugün Bodrum'dan gelerek söndürme çalışmalarına katıldığını, ancak uçağın yangın bölgesine 5-6 kez su bıraktıktan sonra teknik bir arıza dolayısıyla Dalaman Havaalanı'na inmek zorunda kaldığını bildirdi.

Gedikağaoğlu, “Pelikan, yangın bölgesine 5-6 kez çok iyi su atışları yaptı. Pelikan güneş batıncaya kadar çalışacaktı. Ancak teknik arıza nedeniyle Dalaman'a indi. Orada bakımı yapılıyor. Pelikan'ı yarın yeniden alıp, çalışmalara dahil etmek istiyoruz” dedi.

Gedikağaoğlu, Manavgat bölgesinde konuşlandırılan ve Kaş'taki çalışmaya katılan helikopterde de dün bir arıza meydana geldiğini ve helikopterin onarılarak, bugün yeniden çalışmalara katıldığını kaydetti.

İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Gedikağaoğlu, çalışmalar için Ankara, Bursa, Eskişehir, Mersin, Muğla,Isparta ve Burdur'un da aralarında bulunduğu çok sayıda ilden takviye ekipler geldiğini de belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Yangını söndürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölgede takviye ekiplerle birlikte 500'den fazla personel çalışıyor. Kuvvetlerimizi sürekli takviye ediyor, dinlendiriyor ve değiştirerek çalıştırıyoruz. Kanyon ve çevresindeki alevlerin düze çıkmaması için zor doğa şartlarında çalışıyoruz. Bu, normal bir yangın olsa çoktan söndürmüştük. Maalesef doğa şartları mücadelemizi sekteye uğratıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!