Kaş'taki orman yangını 7'nci gününde

Güncelleme Tarihi:

Kaştaki orman yangını 7nci gününde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 09:49

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyünün kuzeyindeki Kıbrıs Deresi kanyonunda 7 gün önce başlayan orman yangını, kanyonun kuzey ve güney yönlerinde açılan karşı ateşle kısmen kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangını kanyon içerisinde tutmayı başardıklarını belirterek şu bilgileri verdi:
“Şu an için korkulacak herhangi bir şey yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Kanyonun 'ucu açık' olarak tabir ettiğimiz kuzey ve güney cephesine karşı ateş yakmak suretiyle hatlarımızı açtık. Şu an yangın kontrol altına alındı. Çalışmalarımız sürüyor.”
Bölgedeki AA muhabirleri, yangının genişleme eğilimi gösterebileceği kuzey ve güney yönlerinde karşı ateş yakılması suretiyle yangının kontrol altına alınması yöntemini şöyle anlattılar:
“Ekipler, rüzgarın arkadan esmesine dikkat ederek yangın bölgesine 300-500 metre uzaklıkta kontrollü olarak ateş yakıyorlar. Kontrol altındaki ateş, yangın bölgesine doğru ilerleyip, karşı taraftaki alevlerle buluşuyor. Böylece, artık yanacak ağaç kalmamış geniş bir hat açılmış oluyor. Bu sayede alevlerin daha da genişlemesinin önüne geçiliyor.”
Bu arada kanyonun doğu ve batı yönlerinde ise onlarca iş makinesi ve orman işçisi gece-gündüz çalışarak, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda 30-35 metre genişliğinde bir hat açtır. Ağaçlardan ve yanabilecek ot, çalı gibi bitkilerden temizlenen hat, yangının bu hatta kadar ulaşması halinde, daha da ileri geçmesini engelleyecek şekilde kontrol altında tutuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!