Kaşıkçı Elması'nı çalacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Kaşıkçı Elmasını çalacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 01:51

Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı bir raporda Türkiye'de sempatizanlar dahil sayıları 3500 civarında olan satanistlerin Topkapı Sarayı'ndaki ‘‘Kaşıkçı Elması’’nı çalmayı düşündükleri ortaya çıktı.

Rapora göre, grup üyelerinden bazılarına ‘‘Bir an önce ölüp cehenneme giderek şeytana hizmet etmeleri için’’ intihar etmeleri telkininde de bulunuldu. Hatta bazıları zorlandı.

Ortaköy'de 14 Eylül 1999 günü Şehriban Coşkunfırat'ın satanist ayin sonrası şeytana kurban edildiğinin belirlenmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Güvenlik ve İstihbarat Şubesi ekipleri, bir araştırma başlattı. Ataköy'de Alman Lisesi öğrencileri Cenan Yuğaç ve Aslı Yardımcı'nın 14'üncü kattan el ele tutuşarak atlamaları üzerine ortaya atılan satanist iddialar da bu araştırmalara katıldı.

Araştırmalar sonunda hazırlanan raporda, 1990 yılından sonra Black Metal, Heavy Metal, Oeath Metal, Trash Metal akımlarının temsilcileriyle görüşen gençler arasında satanist inancın şekillenmeye başladığı anlatıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Anada, Antalya gibi büyük illerde başlayıp genişleyen akımın internetin yaygınlaşmasıyla birlikte daha da hızlandığı ifade edildi. Grup üyelerinin 14-25 yaşları arasında olduğu bildirilen raporda ‘‘Ergenlik dönemi problemleri, aile içinde yaşanan olumsuzluklar, din bilgisi yetersizliği ve kurdukları arkadaşlıklar neticesinde satanizme ilgileri ortaya çıkmıştır’’ denildi.

HER KOŞULDA GİZLİLİK

Satanist akımın en büyük özelliklerinden birinin gizlilik olduğu bildirilen raporda, ‘‘Grup üyeleri aile ve yakın çevrelerinden bile satanist olduklarını gizledikleri, buna neden olarak da herhangi bir açıklama yapmaları halinde şeytanın lanetine uğrayacaklarının öğretildiği anlaşılmıştır’’ denildi.

Mezarlıkta ayin

Emniyet Müdürlüğü'nün raporunda satanistlerin kendilerince kutsal sayılan her ayın 13'üncü günü ve cuma gecelerinde gizli ayinler düzenledikleri belirtildi. Satanistlerin bu toplantılarda ‘‘Minör’’ ve ‘‘Majör’’ kararlar aldıkları ifade edildi. Grup üyelerinin ‘‘Alim’’ adını verdikleri ayinler için terk edilmiş harabe yapılar ile mezarlıkları seçtikleri bildirilen raporda şöyle devam edildi:

‘‘Pentagram etrafında toplanıp yapılan ayinlerde alınan 'Minör' kararlarda, kedi kurban edilip kanının içilmesi, satanist erkeklerin her hafta kızların kollarından kan emmesi öngörülüyor. 'Majör' kararlarda ise sayılarının bin kişiye ulaşması halinde Taksim'de cami yapılması planlanan alanın işgal edilmesi, Topkapı Sarayı'ndaki Kaşıkçı Elması'nın çalınması, kedi kurban etmenin yeterli olmayıp şeytana bir kadın veya kız kurban etmeye karar verdikleri tesbit edilmiştir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!