Kaset numarası çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Kaset numarası çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

Şırnak’ta siyaseti sarsan kasetleri gündeme getiren Başbakan Erdoğan “Dikkat ederseniz bir kaset numarası çevirdiler. Bunlar CHP’nin, MHP’nin iç sorunları.Temizlemek istiyorlarsa kendi problemlerini kendileri çözsünler” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kaset skandalının CHP ve MHP tarafından yaratıldığını ima ederek, “Önce, dikkat ederseniz bir kaset numarası çevirdiler. Bunlar benim işim değil. Bunlar CHP’nin, MHP’nin kendi iç sorunlarıdır. Eğer temizlemek istiyorlarsa kendi problemlerini kendileri çözsünler” dedi. Erdoğan Şırnak mitinginde özetle şunları söyledi:

Silivri-Kandil irtibatı

Yeni bir adım. Silivri ile Kandil arasındaki irtibat, şu anda CHP-BDP muhabbetiyle artık tescillenmiş durumda. Senaryo, tezgah tıkır tıkır işliyor. Türkiye’nin demokrasi mücadelesi karşısında, bir kez daha çetelere can suyu verilmek isteniyor. CHP Genel Başkanı’nın sonunda Van’da, Hakkâri’de miting yapması elbette sevindiricidir. Ama dikkat edin Hakkâri’de 147-150 tane oy alan CHP, yeni başkan, son yaptığı mitingde BDP’lilere hitap etti. Orada olan CHP’li değil ha, BDP’li. Milleti nasıl aldatırız, çarşı, pazarda bugün burada oynanan oyunu, o gün Hakkâri’de oynadılar.

Benim vatandaşım orada kepenk kapatmadı, orada kepenk kapattırıldı. Tehditle kapattırıldı. Utanmadan, sıkılmadan, ‘kendi takdirini kullandı’ diyor. Yahu bir gün öncesinden vatandaşa tehditler gönderildi. ‘Gidin ekmeğinizi alın. Yarın fırınlar, dükkanlar kapalı olacak’ diye. Evlere gereken talimatları verdiler, tehditler yapıldı. Niye? ‘Yarın buraya Başbakan geliyor. Kimse buraya gelmeyecek’ diye.

Yahu bu ülkede Kürt meselesinin hiçbir zaman sahibi olmayan bu CHP ile Kürt meselesinden beslenen BDP, bugün kol kola girmiş durumda. Yıllarca Kürt kimliğini, Kürtçe’yi inkar eden, yıllarca benim Kürt kardeşlerime zulmeden CHP ile güya Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden BDP, bugün işbirliği yapmış durumda. Yahu ne oldu size? Sizi bir araya getiren ne? Sizi işbirliği noktasına getiren ne? Çeteleri diriltmek için işbirliği yaptılar.

CHP’nin Genel Başkanı sakız isteyene sakız, elma şekeri isteyene elma şekeri, devletçilik isteyene devletçilik, faşizm isteyene faşizm, özerklik isteyene özerklik veriyor. Özerklik diyerek onlarla ilişki kurmaya çalışıyor. Öbür tarafta benim başörtülü kardeşime Beylikdüzü’nde rahibe yakıştırması yapıyor. Batıda sahillerde milliyetçilik pazarlıyor. Doğu’da esnafın kepenkinin kapatılmasına destek veriyor.

Kürt sorununu çözdük

Şırnak’tan sonra Batman’da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, 2005 yılında “Kürt sorunu bizim sorunumuzdur” dediğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Hamdolsun bunu tamamıyla çözdük. Şimdi benim Kürt kardeşlerimin sorunları var. Bunlar evreydi. Bu evreler istediğimiz istikamette gelişiyor. Red, inkar ve asimilasyonu ayaklarımızın altına aldık.”
/images/100/0x0/55ea5e7ff018fbb8f87b71bc


Başbakanlık otobüsü taşlandı

BAŞBAKAN Erdoğan Şırnak mitinginde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Kürtçe bastırılan Mem u Zin adlı kitabı gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting için çok yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Erdoğan, Şırnak’a gelmeden birkaç saat önce Başbakanlık otobüsü bir grup çocuk tarafından taşlandı. Erdoğan’dan önce şehre gelen otobüs, bir okulun yanından geçerken taş yağmuruna tutuldu. Taşlı saldırı sonucu otobüsün iki camı hasar gördü. Başbakan Erdoğan şehre girerken güzergah üzerindeki yollarda az sayıda vatandaş bulunması dikkat çekti. Erdoğan konuşmasında bu konuya değinerek, “Gelirken yolda oturan genç arkadaşlarımı gördüm. Elini kaldıracak ama kaldıramıyor. Ben selam veriyorum zorla elini böyle kaldırıyor. Bu korku niye? Kaldıracak, hissediyorum ama kaldıramıyor, bu kadar. İşte o gönlünden, o kalkacak elleri engelleyenlere 12 Haziran’da gereken cevabı vermeye var mıyız” diye tepki gösterdi.

Şırnak kepenk kapattı, Batman açık kaldı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın dünkü mitinginden önce Şırnak’ta esnaf kepenk kapattı. Fırın ve eczanelerin dışında işyerlerinin kapalı bulunduğu Şırnak’ta gazeteler dağıtılmadı, BDP’li belediye de çöp toplamadı. Başbakan’ın dün miting düzenlediği ikinci kent olan Batman’da ise kepenkler açık kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!