Kas hastaları nerede kalacak

Güncelleme Tarihi:

Kas hastaları nerede kalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 00:00

Belediyeye ait arazide 18 yıldır kiracı olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği yetkilileri, Emlak Müdürlüğü tarafından yollanan ihtarnameyle şoke oldu. İhtarnamede yılbaşından itibaren derneğin binayı boşaltması istendi.

Haberin Devamı

YEŞİLKÖY’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazide kurulan 3 katlı binada 18 yıldır kiracı olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği yetkilileri, 10 Aralık’ta gelen ihtarnameyle şoke oldu. Emlak Müdürlüğü tarafından yollanan ihtarnamede, yılbaşından itibaren kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği belirtilerek, derneğin binayı boşaltması istendi. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, büyükşehir belediyesine ayda 400 TL kira ödediklerini belirterek, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz kamu yararına çalışan sayılı dernekler arasındayız. Belediye tüm mallarını gözden geçirerek hepsine tebligat göndermiş olabilir. Bence rutin bir işlemin arasında bu binanın da boşaltılması istenmiştir. Hiçbir gerekçe göstermeden binayı tahliye etmemiz isteniyor. Yanlışlık yoksa protesto gösterileri düzenleyerek direneceğiz. Yoksa kas hastaları sokakta kalmış gibi olacak.”

‘Belediye istedi’

Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü’nün yolladığı ihtarnamede 3 katlı dernek binası, “dükkan” olarak geçiyor. Emlak Müdürlüğü’nden bir yetkili şöyle dedi: “Kira sözleşmesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu takdirde taşınmazı boşaltma hakkı bulunuyor. Belediye böyle bir karar almış, bize bağlı olduğu için uygulanması bize düştü. Karşı tarafın dava açma hakkı var.”

Haberin Devamı

Kurslar veriliyor, fizik tedavi yapılıyor

600 metrekarelik arsa 1991 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından derneğe kiralanmış, Büyükşehir ve Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla üzerine 3 katlı bina yapılmıştı. Derneğin merkezi olarak kullanılan binada, hastalara meslek edindirici kurslar veriliyor, hafta sonları da hastalar binaya gelerek fizik tedavi görüyor.

1978’de kuruldu

TÜRKİYE Kas Hastaları Derneği 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir öncülüğünde nöromüsküler hastalıklardan birine yakalanmış tüm kas hastalarına destek olmak, onları bilgilendirmek, yönlendirmek, fiziksel ve ruhsal olarak mümkün olan en iyi duruma getirmek amacıyla kuruldu. Türkiye’de bulunan yaklaşık 100 bin kas hastasına ulaşmayı hedefleyen dernek, 8 Haziran 1992’de kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındı. 2004’te çıkan kanunla birlikte izinsiz yardım toplama hakkı tanınan 18 dernek arasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!