Kartopu cinayeti savcısı: Bıçağı kalbine sapladı

Güncelleme Tarihi:

Kartopu cinayeti savcısı: Bıçağı kalbine sapladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 22:35

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde, dükkân camına gelen kartopu tartışması sonrası çıkan kavgada bıçakla öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı Nuh Köklü'nün yakınları ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da izledi. Mahkeme Heyeti Başkanı, Adli Tıp Kurumu'ndan sanık Azizoğlu’nun akıl sağlığının yerinde olduğu ve olay sırasında cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor geldiğini söyledi.

‘NEFRET CİNAYETİDİR’

Müşteki avukatı Yıldız İmrek, "Bu cinayet nefret cinayetidir" derken, Azizoğlu’nun avukatı Yener Tanyıldız ise “Hedef gözetilerek öldürülmemiştir. Bıçağı sapladığı yönünde görüntü de yoktur" savunması yaptı. Savcının mütalaasına göre Azizoğlu, dükkânından elinde bıçakla çıktı. Şikâyetçilerden Emrah Elhan, yere düşen bıçağın üzerine basarak sanığın almasına engel oldu. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar, Elhan'ı tutup çekti. Mütalaada, Serkan Azizoğlu'nun bıçağı aldığı ve Nuh Köklü'nün kalbine sapladığı belirtildi.

Haberin Devamı

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Savcı, Serkan Azizoğlu için "kasten adam öldürmek"ten müebbet, diğer müştekilere karşı işlediği suçlardan da ayrıca hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar'ın ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçunu, yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dair kesin bir delil olmadığını belirten savcı, Coşanar'ın beraatını talep etti. Duruşma 27 Mayıs’a ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!