Kartallar'ın mezuniyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

Kartalların mezuniyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hava Harp Okulu 44'üncü dönem mezunu 16'sı yabancı 201 teğmen, dün törenle diplomalarını aldı. Okul birincisi Hava Pilot Teğmen Hüseyin Selek Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, okul ikincisi Hava Pilot Teğmen Özcan Murat Doğan TBMM Başkanı Hikmet Çetin, okul üçüncüsü Hava Pilot Teğmen Cem Akgün Başbakan Mesut Yılmaz'dan diplomalarını aldı. Törende Türk Yıldızları'nın F-5 uçaklarıyla yaptıkları pasaj ve açılım geçişleri, nefes kesti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun havacı kıyafetiyle katıldığı törende, şapka fırlatmaları yasak olan teğmenler, sevinçlerini velilerine karanfiller atıp, havada kılıç çatarak yaşadılar.

Başbakan Yılmaz saat 10.55'te Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de saat 11.00'de tören alanına geldi. Başbakan Yılmaz, Demirel gelene kadar Bülent Ecevit'le görüştü. Başbakan ve yardımcısının görüşmeleri, Yılmaz'a gelen telefonla uzun bir süre kesildi. Cumhurbaşkanı'nın eşi Nazmiye Demirel ise 0046 plakalı askeri araçla geldiği tören alanında Hava Kuvvetleri Komutanı İlhan Kılıç'ın eşi Ayla Kılıç tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, törenin başında ve sonunda çalınan Onuncu Yıl Marşı'na eşlik etti. Bir kız öğrenci, Demirel'in yakasına uçak rozeti taktı. Geçit töreninde, Başbakan Yılmaz da velilerin alkışlarına katıldı.

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Aydoğan Babaoğlu, ‘‘Başarıya ulaşmadaki yolunuz, doğruluk, mertlik ve şerefle, vatan, cumhuriyet ve havacılık için çalışmak ilkesinden geçmektedir’’ dedi. Mezunlar adına konuşan Hava Pilot Teğmen Hakkı Aktaş da ‘‘Bilgi çağına ayak uydurmanın ve çağdaş uygarlığın izinde emin adımlarla ilerlemenin anahtarını Atatürk ilke ve inkılaplarının gösterdiği yolda bulan biz genç teğmenler, her türlü iç ve dış tehdide karşı uyanık, kararlı ve daima hazır olacağız’’ dedi. Teğmen Aktaş ve mezunlar daha sonra ant içtiler. Okul birincisi Teğmen Hüseyin Selek yaş kütüğüne 44'üncü dönem uçak maketini çaktı. Sancak devir tesliminin ardından sancaktarlar ile muhafızlara diploma ve kılıçları verildi.

Konuk öğrencilerden Arnavutluk birinisi Llusku Ndrec, Azerbaycan birincisi Ilgar Gafarov, Türkmenistan birincisi Agadjan Bekiyev ve Kazakistan birincisi Janibek Joumachev diplomalarını ülkelerinin askeri yetkililerinden aldı. Törenden sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, ve diğer davetliler Hava Harp Okulu'nda yemek yediler.

Gurur tablosu

Okul dördüncüsü Hava Pilot Teğmen Esat Çetin'e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, okul beşincisi Hava Pilot Teğmen Halil İbrahim Özdemir'e Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, okul altıncısı Hava Pilot Teğmen Birce Boğa'ya Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin diploma verdiler. Okul yedincisi Hava Pilot Teğmen Nihat Biçer diplomasını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in, okul sekizincisi Hava Teğmen Okan Yılmaz Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu'nun, okul dokuzuncusu Hava Pilot Teğmen Cengizhan İşi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç'ın ve okul onuncusu Hava Pilot Teğmen Ercan Şahin 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir'in elinden aldı.

AKROTİM GÖSTERİSİ

Törende Türk Yıldızları tarafından bir akrotim gösterisi sunuldu. Her zamanki gibi izleyenlere parmak ısırtan Türk Yıldızları, deniz tarafından okul semalarına gelerek, dört bir yana dağıldılar. Türk Yıldızları'nın, okulun Atatürk Havalimanı'na çok yakın olması nedeniyle kısıtlı bir şekilde sundukları gösteri, büyük alkış aldı. Okula yaklaşan ve alçalarak gösterilerini sunan Türk Yıldızları, tam not aldılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!