Kartal'da tanker faciası: 9 ölü, 22 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kartalda tanker faciası: 9 ölü, 22 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2004 15:52

İstanbul Kartal'da freni boşalan petrol yüklü bir tanker, önüne çıkan bir çok araca çarparak zincirleme kazaya yol açtı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, en az 22 kişi de yaralandı. Akaryakıt yüklü kamyonun çarptığı araçlar arasında iki okul servisinde bulunan öğrenciler şans eseri olaydan hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Haberin Devamı

İstanbul Kartal Köprüsü'nden sahile doğru inen bir tankerin freni, saat 15.00 sıralarında Spor Caddesi üzerinde patladı. Bunun üzerine duramayarak iki otobüs, üç minibüs, üç kamyonet, bir tır ve 17 otomobile çarparak ezen tanker, devrilerek durdu. Tankerin çarptığı araçlardan bazıları, içlerinde bulunanlar çıkamadan alev aldı.  

Kartal'daki zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükselirken, ölenlerden 9'unun ve 22 yaralının kimlikleri belli oldu.

Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, zincirleme kazada 9 kiÅŸinin öldüğü ve 22 yaralının tedavilerinin çeÅŸitli hastanelerde sürdüğü bildirildi.Â

HAYATINI KAYBEDENLER

Açıklamada, kazada hayatını kaybedenlerden Erdoğan Karakaş, Atilla Gürsel ve Ömür Beyazıtoğlu'nun cesetlerinin Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İsmail Nazif Beyazıtoğlu, Müge Kıranel ve Sabri Gürçay'ın cesetlerinin Kartal SSK Hastanesi'nde, Nilüfer Kıranel ile Latif Yılmaz'ın cesetlerinin Özel Umut Hastanesi'nde ve Yıldız Gürsel'in cesedinin Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunduğu belirtildi.
    Â
YARALILAR
   Â
Kazada yaralanan 22 kişinin kimlikleri ve tedavi gördükleri hastaneler de şöyle:

Haberin Devamı

Kartal Dr. Lütfi dar Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Adil Baş, Emre Gülaç, Songül Anlamaz, Faruk Anlamaz, Daçin Kılıç, Şevki Akgöz, Akın Aydemir, Fahri Türk, İbrahim Akdağ, Mehmet Erdoğan, Edanur Pilav ve Filiz Mine Gözübüyük.

Kartal SSK Hastanesi: Ayşe Özer, Hatun Özer, Ziya Günaydın, FerşatKastanlı, Pınar Cantürk, Mustafa Asaklı, Murat Erdoğan ve Erol Kars.

Göztepe SSK Hastanesi: Murat Yıldırım

Bu arada, kazaya neden olan TIR'ın şoförü Cahit Karakaş'ın, Özel Umut Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ŞANS ESERİ KURTULDU

Kartal'da freni patlayan tankerin çarptığı 2 otobüste bulunan ilköğretim öğrencileri ve veliler, ÅŸans eseri kazadan hafif yaralarla kurtuldu.Â

Kartal'daki Eczacıbaşı Ä°lköğretim Okulu'na kursa gitmekte olan öğrenciler ve onlarla birliktebazı veliler, zincirleme kazada büyük tehlike geçirdi.Â

Öğrenci ve velilerin bulunduÄŸu 2 otobüs, tankerin çarpması sonucu büyük hasar görürken, ilköğretim öğrencileri ve veliler ÅŸans eseri küçük çaplı yaralanmalarla kazayı atlattı.    Â

Kaza sonrasında kendilerini otobüslerden dışarıya atan öğrenciler ile velilerin birbirlerine sarıldıkları ve aÄŸladıkları görüldü.Â

Öğrenciler, Ahmet ÅžimÅŸek Koleji'nin spor salonuna alınarak, bir süre orada bekletildi.Â

Bu arada, olay yerine çok yakın olan Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin kazadan sadece 1-2 dakika sonra okuldan çıkması ve tankerin minibüsler ve vatandaşların beklediği Kartal-Pendik minibüs durağına 10-15 metre kala durması da facianın boyutlarının daha da büyümesini önledi.

Bu arada, kazadan sonra 20'den fazla itfaiye aracı ve çevre ilçelerden takviye gelen onlarca ambulans görev yaptı.

Kazada hayatını kaybedenler ile yaralananlar, itfaiye ekiplerinin çalışmaları ve vatandaşların yardımıyla, araçlar kesici aletlerle kesilerek sıkıştıkları yerlerden çıkarıldı.

Güvenlik güçleri, kazadan sonra geniş çaplı bir alanı kordon altına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!