Kartal'da Nostaljik Ramazan Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kartalda Nostaljik Ramazan Etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ramazan ayı boyunca Kartal sakinleri nostaljik Ramazan eğlencelerine Kartal Çeçenistan Parkı'nda katılabilecekler. Kartal Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde her gün 1500 kişiye iftar yemeği verilecek. Etkinliklerin en önemli konuğu 21 Aralık Perşembe günü konser verecek olan Yusuf İslam.

Eski İstanbul evlerinden esinlenerek yapılmış evler arasında, sokak satıcılarının sattığı macun, pamuk helva, şerbet, şıra, evlerde göze çarpan eski İstanbul el sanatları, Osmanlı otağ çadırı, aşıklar çadırı, mini lunapark ve tüm eski Ramazan eğlencelerinin yapıldığı bir meydan. Unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan günlerini yaşatan bu mekanın adı Çeçenistan Parkı. Kartal Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri'nin yapılacağı bu alanda Ramazan ayı boyunca Kartallılara nostaljik anlar yaşatılacak.

Mehteran, havai fişek gösterisi, illüzyon, uzun adam, kukla tiyatrosu, meddah, conklör, davulcu, ateşbaz, ip cambazı, Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca, polyaço, sihirbaz, ortaoyunu, aşıklar şöleni, yaren geceleri, fasıl heyeti, şiir geceleri Kartal Belediyesi'nin hazırladığı Ramazan etkinliklerinden bazıları.

Bu etkinlikler boyunca her cuma ve cumartesi günü halk konserleri düzenlenecek. Konseri verecek sanatçılar konser tarihinde bir kaç gün önce duyurulacak. Bugün Selahattin Alpay'ın sahne alacağı konser dizisinin en önemli konuğu Ramazan'ın 25. günü yani 21 Aralık Perşembe günü bir konser verecek olan Yusuf İslam (Cat Stevens).

Salı geceleri sıra geceleri, çarşamba geceleri yaren geceleri var. İllüzyon, sihirbaz, ateşbaz, ip cambazı, uzun adam, conklör gösterilerinden biri dönüşümlü olarak ve davulcu ise her akşam Kartal Meydanı'nda gösteri yapacak. Haftasonları ise çocuk programlarına ağırlık verilecek.

Kartal Belediyesi Ramazan Etkinlikleri'nde bugün Açılış Özel Programı var. İftar sonrası açılış konuşmasıyla başlayacak olan programda mehteran ve havai fişek, ateşbaz, illüzyon, uzun adam, davul gösterileri, kukla tiyatrosu var. Açılış Gecesi Konseri'nin konuğu Selahattin Alpay.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!