Kars'ta 5 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Karsta 5 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 18:06

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Şatıroğlu Köyü'nde oturan Mehila Kesik ve 4 çocuğu yedikleri tavuk sonrası fenalaşınca Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde de kanatlı hayvanların çuval içerisine konularak canlı canlı yakılarak itlaf edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Şatıroğlu Köyü Muhtarı Yasin Oğuz, “Önceki gün Kaymakam bey bütün muhtarlarla toplantı yaparak halkı bilgilendirmemizi istedi. Ben de gelip köyde durumu halka anlattım. Mehila Kesik tavuklarının olduğunu ve kesmek istediğini söyledi. Karşı çıkmama rağmen ikna edemedim. Sonra tavuğu kesip yemişler. Yemekten sonra çocuklarından Şeyda fenalaşarak yediklerini çıkarmış. Diğer çocuklar da fenalaşınca anne ve 4 çocuğu hastaneye kaldırıldı” dedi. Mehila Kesik, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, çocukları Emrah (15), Şeyda (12), Bektaş (10) ve Sezer (7) de Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne sevk edildi.

CANLI CANLI YAKMAYA SORUŞTURMA

Öte yandan Kars'ta kanatlı hayvanların yakılarak itlaf edilmesi üzerine açılan soruşturmadan sonra, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde kanatlı hayvanların çuval içeresine konularak canlı canlı yakılarak itlaf edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından Doğubeyazıt İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Bu sabah Doğubeyazıt İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na giden Tarım İlçe Müdürü Kasım Dimen, konuyla ilgili ifade verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!