Karşılıklı çarpışsalardı facia olurdu

Güncelleme Tarihi:

Karşılıklı çarpışsalardı facia olurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 11:51

İzmit kent merkezinde dün akşam Seka Park geçişinde meydana gelen ve 32 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasıyla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Yaralılardan 17'si gece ilerleyen saatlerde tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 15 kişinin tedavisine 4 ayrı hastanede devam ediliyor. Kaza yapan iki trende mesai bitimi de olduğu için binin üzerinde yolcu bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR KAZANIN BOYUTUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Dün saat 19.55'te İzmit Seka Park alanı geçişinde Seka Üst Geçidi altındaki makasa yakın noktada meydana gelen kazayla ilgili teknik inceleme devam ediyor. Kazanın hemen ardından yapılan anonslarda iki trenin kafa kafaya çarpıştığının duyurulması herkesi yüreğini ağzına getirdi. Kazanın duyulmasının ardından başka bölgedeki tüm resmi ve sivil arama kurtarma timleri, itfaiye ekipleri, Kızılay ekipleri kaza yerine koştu. Daha sonra kazanın İstanbul istikametinden gelen Ekpres Tren'in, karşı yönden gelen Ekspres Tren'in ilk tespitlere göre makastaki bir problem nedeniyle savrulan son vagonuna çarpmasıyla meydana geldiğinin anlaşılması, sadece bu vagonda yaralılaların olması, herkese biraz olsun rahat nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Adapazarı ile Haydarpaşa arasında karşılıklı seferler yapan iki ekspres trenin vagonlarında, mesai bitimi de olması nedeniyle 1000’in üzerinde yolcu bulunuyordu.

GENEL MÜDÜR: BÖYLE KAZA GÖRMEDİM
Gece yarısına doğru kaza yerine gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yapılan ilk tesbitlerde kazanın makastaki bir problemden kaynaklanmış olabileceğini, ancak böyle bir kazayı da bugüne kadar hiç görmediğini söyledi. Karaman, can kaybı olmamasının kendileri için teselli olduğunu belirtirken, kazanın asıl nedeninin teknik incelemeler sonuçlandıktan sonra açıklanacağını bildirdi.

Kazanın ardından İzmit'teki hastanelere kaldırılan 32 yaralıdan durumları hafif olan 17'si ise sabah saatlerinde taburcu edildi. Bu sabah yapılan tespitlerde halen Seka Devlet Hastanesi'nde 10, Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 2, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2, Acıbadem Hastanesi'nde de 1 olmak üzere toplam 15 kişinin tedavilerine devam edildiği, Tıp Fakültesi'ndeki iki kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA
TCDD yetkilileri, bu tür kazaların teknik incelemelerinin zaman alabileceğini, kazanın asıl nedeninin bir dizi incelemeler sonunda belirleneceğini söyledi. Ancak kazaya, buradaki hatta yer alan makastaki bir sorunun yol açtığı ve Adapazarı’ndan İstanbul’a gitmekte olan trenin son iki vagonunun tekerleklerinin raydan çıkıp sarulması ve aynı anda yanındaki hattan İstanbul yönünden gelen trenin lokomotifinin, önüne savrulan bu vagonlara çarpmasından kaynaklandığını söylediler.
Olayla ilgili adli soruşturmayı ise Kocaeli Adliyesi’nden nöbetçi Cumhuriyet Savcısı sürdürüyor. Trenlerin makinislerinin ifadelerin de alınmaya başlandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!