Karnından konuşma

Güncelleme Tarihi:

Karnından konuşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 01:56

Türk Kurultayı nedeniyle Devlet Bakanlığı’ndan azledilen MHP Çorum Milletvekili Abdülhaluk Mehmet Çay, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ‘‘Karnından konuşmak, aynalara hitap etmek’’ yerine, ‘‘Azil kararının ardındaki gerçek nedeni’’ açıklaması çağrısında bulundu.

Çay'ın dünkü basın toplantısına, MHP'li muhaliflerden eski bakanlar Enis Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu ile Edip Özbaş, Mesut Türker ve MHP'den ihraç edilen Ali Güngör katıldı.

Çay, 9'uncu Türk Kurultayı'nın KKTC'de toplanmasının, Bahçeli'nin de katıldığı 8'inci kurultayda kararlaştırıldığını anımsatan Çay, Başbakanlık Tanıtma Fonu'na yapılan başvuruya yanıt verilmediğini bildirdi. Çay, son kurultayın Demirel'in sağladığı maddi destekle yapılabildiğini söyledi. Bahçeli'yi bizzat davet ettiğini anlatan Çay, ‘‘Bahçeli, kurultaya katılmayabileceğini ifade etmiştir. Ancak aramızda herhangi bir konuşma ve değerlendirme yapılmamıştır’’ dedi.

Başbakan Ecevit'in azil istemini kendisine bildirmesinden sonra Bahçeli'den randevu istemediğini kaydeden Çay, ‘‘Kurt-kuzu hikayesi gibi. Yenilmeye karar verilmişse, neyin hesabını yapacaksınız?’’ dedi.

Hakkındaki işlemin, ‘MHP’de ilkeli azil' olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Çay, şunları söyledi:

‘‘Azil işinin, milli, insani, vicdani ve ahlaki bir temeli olmalıdır. Aksi halde, böyle bir işlemden hiç kimseye zerre kadar itibar payı düşmeyeceği bilinmelidir. Azlimin ardındaki gerçek nedeni açıklayacak olan Bahçeli'dir. Devlet yönetme ciddiyeti, parti yönetme sorumluluğu ve nezaket kuralları, konuyu karanlıkta bırakmak yerine, kamuya açık olmayı gerektirir. Devlet yönetiminde görev almış hiç kimse, karnından konuşmamalı, gölgelere ya da aynalara hitap etmemelidir.’’

Çay,
susmaya devam edilmesi durumunda akıllara, ‘‘Acaba bugünkü MHP yönetimi, MHP'nin geçmişte kazandığı Türk milliyetçiliği imajından kurtulmak mı istiyor?’’ sorusunun geleceğini söyledi. Çay, MHP'den istifa edeceğine ilişkin söylentiler anımsatılınca, ‘‘Birçoğu doğmadan bu partideydim. En son düşüneceğim şey istifadır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!