Karneye maganda kurşunu

Güncelleme Tarihi:

Karneye maganda kurşunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 15:32

İzmir'in Güzelyalı semtindeki İnönü Lisesi'nde okuyan 15 yaşındaki Cennet Uğuz, iki kişi arasındaki silahlı kavgada açılan ateş sonucu okul önünde boynundan vurularak ağır yaralandı. Olayın ardından zanlılar kaçarken, ameliyata alınan maganda kurbanı Uğuz'un felç olma riski taşıdığı belirtildi.

İddiaya göre, hırsızlık suçundan sabıkaları bulunan Orhan Akdağ ile soyadı öğrenilemeyen arkadaşı Volkan, bugün saat 11.30 sıralarında Güzelyalı semtindeki İnönü Lisesi'nin önünde bulunan İnönü Parkı'nda birlikte otururken tartışmaya başladı. Hırsızlık mallarını paylaşma meselesinden çıktığı sanılan kavgada, yanında taşıdığı tabancayı çeken Akdağ, koşarak kaçan arkadaşının arkasından ateş etti. Akdağ'ın tabancasından çıkan kurşunlardan biri, karnesini almak için okuduğu İnönü Lisesi'ne doğru sınıf arkadaşı Duygu Kaçkesen'le birlikte yürüyen 9/E sınıfı öğrencisi Cennet Uğuz'un boynuna isabet etti. Arkadaşının gözleri önünde kanlar içinde yere yığılan Uğuz, çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan ve hayati tehlikesi bulunan talihsiz kızın, felç olma riskinin olduğu belirtildi.

ARKADAŞI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Uğuz'un okula doğru kolkola yürüdüğü sınıf arkadaşı Duygu Kaçkesen gözyaşlarına boğuldu. Genç kız, “Kolkola yürürken karnelerimizi aldıktan sonra tatilde neler yapacağımız hakkında konuşuyorduk. Hayallerimizi birbirimize anlatıyorduk. İkimiz de çok sabırsızdık. Ancak bu arada bir silah sesi duyuldu ve arkadaşım kanlar içinde yere yığıldı. Ne olduğunu anlayamadık” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Uğuz'un okul önündeki diğer arkadaşları da sinir krizi geçirdi. Gençler öğretmenleri tarafından teskin edildi. Maganda kurbanı genç kızın derslerinde başarılı ve karnesinin de iyi olduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!