Karneler bugün saat kaçta alınacak? Takdir ve teşekkür kaç puanla alınır?

Güncelleme Tarihi:

Karneler bugün saat kaçta alınacak Takdir ve teşekkür kaç puanla alınır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2019 07:21

Karneler saat kaçta alınacak sorusu, dönemi tamamlayan ve notlarını görecek olan öğrencilerin merakla araştırdığı konu olmaya başladı. 14 Haziran Cuma günü itibariyle tatile girecek olan öğrenciler, karneleri almalarının ardından yaklaşık 3 ay tatil yapacak. Peki, karneler bugün saat kaçta verilecek? İşte, takdir ve teşekkür bekleyen öğrenciler için o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

2018-2019 eğitim öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı takvime göre, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Karnelerin alınması ile beraber, milyonlarca öğretmen ve öğrenci yaz tatiline girecek. İlk, orta ve lise öğrenimi gören öğrenciler, okulların kapanmasına kısa zaman kala karnelerin saat kaçta alınacağını merak etmeye başladı. Peki, karneler yarın saat kaçta alınacak? İşte, o konu hakkında detaylar.

KARNELER SAAT KAÇTA DAĞITILACAK?

4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 14 Haziran günü karne ve başarı belgeleri (Takdir, teşekkür, onur belgesi) sabah gerçekleştirilecek küçük bir törenin ardından öğrencilere dağıtılacak.

Karneler 8.30 itibariyle verilmeye başlanıyor ancak o gün okula gitmeyenler veya daha geç bir saate gidenler okul müdürlüğünden karnelerini alabiliyor. Bunun yanında her okulun karne dağıtma saati birkaç saat farklılık gösterebilir.

Haberin Devamı

Öte yandan genel olarak ikili eğitim gören okullarda sabahçı öğrenciler saat 9-11, öğlenci öğrenciler ise saat 10-12 arasında karne ve belgelerini alıyor.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

10 GÜNÜN ÜZERİNDEN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK YAPANLAR BAŞARISIZ SAYILACAK

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

BAKMADAN GEÇME!