‘Karnaval’ krizini bakan çözdü

Güncelleme Tarihi:

‘Karnaval’ krizini bakan çözdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni sezon programında değişiklik yapılacak. CSO Müdürü Nedim Tanrıkulu ve orkestranın Genel Müzik Direktörü, şef Gürer Aykal ile birlikte yaklaşık 20 CSO sanatçısı Kültür Bakanı İstemihan Talay ile 1.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, Kültür Bakanı Talay'ın bir uzlaşma içinde 1998-99 konser sezonu programının hazırlanması görüşünü dile getirdiği öğrenildi. CSO'nun yeni sezon programında değişiklik yapılması da gündeme geldi.

Kültür Bakanı İstemihan Talay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, CSO'nun 1998-99 yılına ilişkin çalışmaları konusunda şef, müdür ve sanat kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptıklarını bildirdi. Talay, 'Cumhuriyet Karnavalı' nedeniyle son günlerde yaşanan krizin toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ‘‘CSO'da kriz yok. Bir anlayış ve işbirliği içinde başarılı bir dönem başlayacak’’ dedi.

‘Cumhuriyet Karnavalı' çerçevesinde dünyaca ünlü şef Gürer Aykal'ın yöneteceği 'Karnaval Orkestrası' için CSO sanatçılarına izin verilmemesi bir krize yol açmıştı. CSO Müdürü Nedim Tanrıkulu, ‘‘Cumhuriyet'in 75. yılına yakışmayan karnaval ismiyle hem Cumhuriyet'e hem de CSO'ya zarar verileceği’’ görüşünü savunarak, şu açıklamayı yapmıştı: ‘‘Biz Hıristiyanlığa, Müslümanlığa ya da başka dinlere karşı değiliz. İsmin, klasik müzikle alay edilmesi anlamı taşıdığından ve karnaval isminin klasik müzikle bağdaşamayacağı nedeniyle, bu ad altındaki orkestrayı da onaylamıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75. yılı, çeşitli etkinliklerimizle orkestramızca kutlanacaktır.’’




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!