Karlov suikastı sanığı Altaylı iddianamesinde

Güncelleme Tarihi:

Karlov suikastı sanığı Altaylı iddianamesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 08:00

Eski MİT’çi Enver Altaylı’yla ilgili iddianamede, suikasta kurban giden Rusya Büyükelçisi Karlov davasının sanığı Hüseyin Kötüce’nin de ifadelerinin yer aldığı ortaya çıktı. MİT mahrem yapılanmasında yer alan Kötüce, kendisi gibi MİT’çi olan, Karlov davasının firari sanığı Sadık kod adlı Cemal Karaata’yı suçladı.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, eski MİT personeli Enver Altaylı, damadı Metin Can Yılmaz, eski MİT personeli Mehmet Barıner ve Seda Chamatzoglou hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırlamıştı. İddianamede, Karlov davasının tutuklu sanıklarından Hüseyin Kötüce’nin ifadesine yer verildi. Kötüce ifadesinde özetle şu iddialarda bulundu:

İRAN BİRİMİNDE ÇALIŞIYORDU

“2013 yılının haziran ayı gibi Sadık abi bana ‘Selim kod isimli bir mahrem abi ile seni görüştüreceğim, bu abide bulunan iki şahısla artık sen ilgileneceksin’ dedi. Ben de söylenen ve bana teslim edilecek arkadaşların evine gittim. Bu evde Furkan ve Mustafa kod isimli şahıslar ile görüştüm. Bana kendilerinin MİT Müsteşarlığı’nda İstihbarata Karşı Koyma (İKK) denilen dairede çalıştıklarını söylediler. Furkan’ın ABD biriminde, Mustafa’nın ise İran biriminde çalıştığını kendilerinden öğrendim. Furkan kod isimli şahsın gerçek isminin Fatih Okan, Mustafa kod isimli şahsın ise Mehmet Barıner (Enver Altaylı’nın yurtdışına kaçırmak istediği eski MİT’çi) olduğunu Selim kod isimli şahıstan öğrendim. Sadık abinin ABD ve İran’a özel ilgisi vardı. Buradan gelecek bilgileri çok önemsiyordu. Furkan’dan ABD büyükelçiliğiyle ilgili, Mustafa’dan ise İran’la ilgili bilgiler talep ediyordu. 17-25 Aralık olayından sonra Reza Zarrab’la ilgili bilgi istedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!