Karıştıran fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Karıştıran fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lions gecesi ile MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğününü karıştıran gazete haberi ve fotoğrafları, hem dini çevrelerin, hem de lionsların büyük tepkisine neden oldu. Damat Yarar, ‘‘İçki de içilmedi, dans da edilmedi’’ diye açıklama yaparken, Linonslar ‘‘Bizi o düğünde gösterenleri kınıyoruz’’ dediler.

SABAH Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan, MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar'ın düğününü konu alan, ‘‘Dini bütünlerin düğününde içki ve dans’’ başlıklı haber ortalığı karıştırdı. Haberin, içki içenleri ve dans edenleri gösteren fotoğraflarının Yarar'ın düğününde çekilmediği anlaşıldı. Bu fotoğrafların aynı gece Holiday Inn Crowne Plaza Oteli'nin başka bir salonunda düzenlenen 118E Lions Yönetim Çevresi Toplantısı'nda çekildiği ortaya çıktı.

Geçen cumartesi gecesi yapılan düğünün sahibi Erol Yarar başta olmak üzere, birçok çevreden bu yanlışlığa ve haberin yayınlandığı Sabah, Yeni Binyıl ve Takvim gazetelerine tepki yağdı.

ILICAK: YANILGI

Düğünün davetlilerinden, FP'li Nazlı Ilıcak da böyle birşeyin ancak yanılgıdan, fotoğrafları karıştırmaktan kaynaklanacağını söyledi. Düğünde kesinlikle içki içilmediğini, Eser-Engin Noyan'ın dans müziği değil alaturka şarkıları seslendirdikleri için dans ortamının da olmadığını anlatan Ilıcak şunları söyledi:

‘‘Gazeteci kimliğimle bir etik tartışmasına girmek istemiyorum. Ancak, Bir gün sonrası doğru olmadığının ortaya çıkacağını bile bile böyle birşeyin bu kadar yüksek tirajlı bir gazetede yapılacağını sanmıyorum. Kasıt yoktur, bir yanılgıdır diye düşünüyorum. Gazeteyi yöneten arkadaşların da böyle birşeyi kasıtla yapacak insanlar olduğuna inanmıyorum.’’

GÜRTUNA: İÇKİ İÇİLMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Yarar'ın nikah töreninde içki içilmediğini söyledi. Yarar'ın nikahını kıydığını belirten Gürtuna, bu sırada alkollü içki içildiğini görmediğini belirtti. Gürtuna, ‘‘Ben görmedim işin doğrusu. Yani bizim oturduğumuz masada öyle birşey yoktu. Nikahtan sonra da ben hemen kalktım zaten. Bizim masada Nevzat Yalçıntaş bey vardı, Nazlı Ilıcak ve eşi Emin bey vardı. Tayyip Bey geldi sonra...' dedi. İSTANBUL

MÜSİAD düğünü değil, Lions gecesi

Yayımlanan fotoğraflardan birinde, Yarar'ın düğünüyle aynı gün aynı otelde yedinci kuruluş yıldönümü nedeniyle balo düzenleyen 118E Lions Yönetim Çevresi'nin afişi ve dans eden çiftler görülüyor. Haberde ‘açık-saçık tuvaletler giymiş kadınların türbanlılarla aynı masaları paylaştığı, içki içilip dans edildiği' belirtiliyor.

Lionslar kınadı

Lions 118E Yönetim Çevresi Başkanı Aysan Şakar, ‘‘Bizim 118E Bölgemizin 7'nci kuruluş balomuz vardı. Üyelerimizin ve gecemizin böyle bir yanlış habere malzeme yapılmasını kınıyorum’’ dedi. Şakar, gazetelerde yayınlanan fotoğrafların yalan ve kasıtlı birer iftira olduğunu öne sürdü. Şakar şunları söyledi: ‘‘Büyük bir hata yapmışlar, Sabah gazetesinde baş sayfada solda kullanılan resimde Marmara Üniversitesinde Öğretim Üyesi Sima Sunder, Selin Belik, sağdaki resimde ise yine üyelerimizden Prof. Dr. Cengiz Erdamar ve eşi dans ediyor. Resme dikkat ederseniz arkada bayraklarımız, Atatürk portresi ve Lions yazımız var. Yetkili organlarımızla toplantı yapacağız.’’

Soslarda bile alkol yoktu

Düğünün yapıldığı Holiday Inn Crowne Plaza Oteli Kongre ve Ziyafet Satış Müdürü Ali Oğul, Yarar'ın yemeğinde kesinlikle alkol servisi olmadığını söyledi. Oğul, ‘‘Erol Bey bu konuda çok titiz davrandı. Biz normalde bazı yemeklerin sosuna alkol koyarız. Ama ricası üzerine değil içki servis etmek, yemeklerin de hiçbirinde alkol kullanılmadı’’ dedi. Oğul, düğünde sadece alkolsüz içeceklerin ikram edildiğini anlattı. Yarar'ın düğünden iki hafta önce gelip yemekleri denediğini belirten Oğul, 118E Lions Yönetim Çevresi'nin yemeğinin birinci kattaki Sedef Balo Salonu'nda, Yarar'ın düğününün ise ana binanın yanındaki kongre merkezinin ikinci katında Sedir Balo Salonu'nda yapıldığına dikkat çekti.

Yarar, tazminat davası açacak

Bosnalı manken Amina Munzur ile ile evlenen Yarar, MÜSİAD aracılığıyla yaptığı açıklamada, aynı medya grubunun geçmiş dönemde de kendisi hakkında art niyetli haberler yayınladığını iddia etti. Yarar, ‘‘Ancak bu sefer haberin içeriği ve fotoğraflarla yalan haberlerini kendileri açığa çıkardılar’’ dedi.

Erol Yarar, mütevazı düğününe 160 kişinin davetli olduğu ve 10'a yakın medya mensubunun katıldığını açıkladı.

Gecede herhangi bir alkollü içki ikramı yapılmadığını, dans edilmediğini belirten Yarar, Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Basın Konseyi'ne suç duyurusunda bulunacağını ve maddi, manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Sedef Balo Salonu'ndaki Lions yö-netim çevresinin yemek mönüsü:

ordövr tabağı (peynir, patlıcan salatası, tavuk jambon, füme somon, yaprak sarma, çerkez tavuğu, dometes, salatalık) karidesli ve sebzeli krep mantar soslu fıstıkla doldurulmuş ızgara piliç göğsü, sote edilmiş sebze ve bademli pilav mevsim salatası pralinli parfe limitsiz yerli içki

Sedir Balo Salonu' ndaki Erol Yarar düğününün yemek listesi

ordövr tabağı rulo bonfile dilimler Türk tatlıları tabağı limitsiz meşrubat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!