Karikatür Rus editörü işinden etti

Güncelleme Tarihi:

Karikatür Rus editörü işinden etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 16:24

Rusya'nın Volgograd bölgesinde yayımlanan “Gorodskiye Vesti” gazetesi, semavi dinlerin peygamberleri ve Buda'nın karikatürlerini yayımladığı gerekçesiyle kapatıldı.

Rus haber ajansı RİA Novosti'nin bildirdiğine göre, gazetenin kapatılmasıyla ilgili kararı Volgograd Belediye Başkan Yardımcısı Andrey Doronin imzaladı. Doronin, bugün yaptığı açıklamada, gazetenin “milletlerarası bölücülüğü önlemek için” kapatıldığını belirterek, “Gazetenin kapatılması, bu durumdan çıkış için en iyi yöntem” diye konuştu.

Gorodskiye Vesti gazetesi, bu hafta başındaki bir sayısında 3 semavi dinin peygamberleri ve Buda'nın karikatürünü yayımlayarak, iktidar partisini eleştirmişti. Moskova Patriği Mihail Dudko ise İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “Gazetenin kapatılması için ciddi bir neden yoktur. Bu karikatürle inananların hislerinin rencide edildiğini düşünmüyorum. Volgogradlı din adamlarının da açıkladığı gibi bu karikatürde herhangi bir aşağılayıcı unsur görmüyorum” dedi.

Gazete yetkilileri de, yaptıkları açıklamada, karikatürden dolayı kimseden tepki almadıklarını, kararın tamamen siyasi olduğunu savunarak, Rusya'da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'ni sorumlu tuttular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!