Karı-koca meme kanseri oldular

Güncelleme Tarihi:

Karı-koca meme kanseri oldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 01:22

Boşanan Birol ve Sedef Tutcu çiftini ayrılığın üzerinden bir yıl geçmeden tanıştıkları kanser birleştirdi. Önce Birol Tutcu’ya, 10 yıl sonra da Sedef Tutcu’ya meme kanseri tanısı konuldu. Kanseri yenen karı-koca kontrollerini birlikte yaptırıyor.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi İtalyan dilinde sınıf arkadaşı olan Birol ve Sedef Tutcu, 1988’de evlendi. 4 yıl sonra kızları Gizem doğdu. Evlilikleri sarsıldı, boşandılar. Aradan bir yıl geçmeden turist rehberi Birol Tutcu (51) 2002’de sol memesinde bir ağrı ve şişlik hissetti. Meme ucu da içeri çekilmişti. Eski eşi Sedef Tutcu’yu (53) aradı. Onun zoruyla cerrahi uzmanına göründü. Tanı meme kanseriydi. Sonuca şaşırdı. Erkeğin de meme kanseri olabileceğini kendinden öğrenmişti. Ameliyatla sol memesi boşaltıldı, sol koltuk altındaki lenfler alındı.
KANSER BİRLEŞTİRDİ
Hastaneden çıkışta Sedef Tutcu yanındaydı. Kanser onları birleştirdi, yeniden evlendiler. Bu arada kemoterapi (ilaç tedavisi) planlandı. Saç dökülmesini yaşamak yerine kazıtmayı tercih etti. Arkadaşları “İlk kanser olan arkadaşımız” diye ona madalya taktı. 10 yıl sonra ise Sedef Tutcu’nun sağ memesinde benzer ağrı oldu. Tanı yine kanserdi. Ameliyatta meme boşaltıldı, protez takıldı. Sedef Tutcu’nun tümör patolojisine bakıldığında tipinin eşininkiyle aynı olduğu görüldü. Her ikisininki de “infiltratif duktal karsinom”du. Birol Tutcu, 8-9 ayda bir, Sedef Tutcu da 3 ayda bir kontrollerini yaptırıyor. Çift doktora birlikte gidiyorlar. 2 yılını dolduran Sedef Tutcu’nun kontrolleri bundan sonra 6 ayda bir yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!