Karga vurana 50 lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Karga vurana 50 lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 12:46

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Komisyonu, 2013-2014 yılı içersinde avcılar tarafından kanun dışı avlanan hayvanların tazminat bedelini açıkladı. En yüksek tazminat 60 bin lira ile nesli koruma altına alınan Anadolu yaban koyunu için belirlendi. Tazminat bedeli en düşük hayvan ise 50 lira ile karga oldu.

Haberin Devamı

Her yıl avlanma dönemi öncesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Komisyonu’nca belirlenen yasak avlananan yaban hayvanlarının tazminat bedelleri kitapçık olarak yayınlandı. 200 sayfadan oluşan kitapçıkta avcılara uyarılar yapılırken, avlanma tarihleri ve bölgeleri de detaylı olarak veriliyor. Kitapçıkta ayrıca avcıların yasak olarak avladığı yaban hayvanlarına ödeyecekleri tazminat bedelleri de yazıldı. Nesli koruma altında olan bir Anadolu yaban koyunu için 60 bin TL tazminat alınırken, leopar için 50 bin TL tazminat bedeli belirlendi. Tazminat bedeli en ucuz hayvan ise her yıl olduğu gibi 50 TL ile karga oldu. Listede yar alan bazı yaban hayvanlarının tazminat bedeli ise şöyle: Alageyik 25 bin TL, yaban keçisi 12 bin TL, ayı 5 bin TL, kelaynak 5 bin TL, kurt 1000 TL.

Haberin Devamı

AVCILARA UYARI

Van Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, avlanma sezonu öncesi avcılara uyarılarda bulundu. 24 Ağustos itibariyle avlanma sezonunun başlayacağını belirten Bakıcı, kanun dışı yapılan avlanmalara hapis, idari ve para cezalarının verileceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!