‘Kardeşlik Mitingi’nde Öcalan’ın maketi yakıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Kardeşlik Mitingi’nde Öcalan’ın maketi yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 16:35

GİRESUN’un Görele İlçesi'nde düzenlenen Kardeşlik Mitingi’nde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın maketi asılarak yakıldı. Toplanan kalabalık terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe kadar yürüdü.

Görele Gençlik Komisyonu adlı sivil toplum örgütü tarafından 7 Aralık’ta Tokat'ta şehit olan askerler için bir miting düzenlendi. Görele Belediye Başkanı AK Partili Ertuğrul Melikoğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları, geçtiğimiz yıl Şırnak'ta şehit olan Göreleli Piyade Komando Er Talha Köroğlu’nun fotoğrafının olduğu dövizler ve ‘Kurşun geçer mi tetikten, vatan mı istediniz ulan beşikteki bebekten’, ‘Gündüz esnaf, gece terör, ister taşeron olsun ister hür, sizin de ananızı ağlatır bu çılgın Türk’ yazılı pankartlarla belediye meydanında toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mitingde ilk konuşmayı Güneydoğu Anadolu’da gazi olan Ömer Cebeci yaptı. Cebeci, “PKK’nın şehirlerimizi savaş alanına çevirmesine, Tokat Reşadiye’de, Aktütün’de, Dağlıca’da haince kurulan tuzakları uzaktan izlemeye ve bunları duymazdan gelerek durumu nereye kadar idare edeceğiz? Bu hainler devlete ve Türk milletine meydana okumayı sürdürüyor. Kahraman Giresunlular, Topal Osman’ın torunları; ülkeyi bölücü meydanına çevirenlere karşı gerekli cevabı verme zamanı gelmedi mi?” diye sordu. Cebeci’nin konuşmasının ardından Emrullah Ekiz adlı kişi de yazdığı bir şiiri okudu.

Konuşmaların sonrasında oluşturulan düzeneğe asılan Abdullah Öcalan’ın maketi ateşe verildi. Kalabalık, ‘Karşıla Osman Ağa, torunun şehit oldu. Uçbeyleri’ yazan pankartın arkasında, ‘Görele halkı açılıma kapalı’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları atarak ve 7 Aralık’ta şehit olan askerlerin adını söyleyerek Kumyalı Mahallesi’ndeki şehitliğe kadar yürüdü. Görele Şehitliği’ne gelen kalabalık burada dualar okudu. Kalabalık, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’nun yaptığı kısa konuşmanın ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!